Nieuwjaarsboodschap

Beste Masters, Sabums, leraren, ouders, verzorgers en Taekwon-Doïns,

Namens I.T.F. Nederland wil ik alle Taekwon-Doïns en hun families een sportief, gezond en vooral gelukkig 2016 toewensen.

Wij staan op de drempel van een nieuw jaar en terugkijkend naar 2015 kunnen wij wederom zeggen dat wij als I.T.F. Nederland nog steeds aan het ontwikkelingen zijn op allerlei gebieden:

• De eerste ICC (International Competition Course – ICC) die wij in juni georganiseerd hebben, de goed bezochte LTT-, WSC-, TSC-opleidingen en het NK met een nieuw digitaal systeem en mooie computerschermen.

• De tweede cyclus van onze eigen NOC*NSF-erkende ITS Taekwon-Do lerarenopleiding ging van start gegaan met zelfs Masters erbij.

• De Master Series, dé wedstrijden van I.T.F. Taekwon-Do in Nederland (onder de paraplu van I.T.F. Nederland), waren wederom memorabel. Deze vallen op door een goede organisatie, hoog niveau van de deelnemers en de goed opgeleide en gekwalificeerde scheidsrechters.

• Voor het eerst in de geschiedenis van I.T.F. Taekwon-Do in Nederland was er ook een mooie ontmoeting van onze Taekwon-Do Heroes (Taekwon-Doïns met een beperking) vanuit de Do-gedachte.

• En niet te vergeten het RadiX-project, met zelfverdedigings- en tactische toepassingen uit onze tuls.

De I.T.F. wereldorganisatie (International Taekwon-Do Federation) staat ook niet stil: er zijn nu programma’s ontwikkeld voor kinderen vanaf 3 jaar (Kids Program) tot en met de ouderen (het I.T.F. Harmony programma). In september zal er wederom een I.T.F. Convention worden gehouden in Benidorm. Op wedstrijdgebied worden de regels elk jaar geëvalueerd en in het voordeel van de wedstrijdmensen bijgesteld, waarbij de internationale scheidsrechters aan de nodige opleidingen moeten voldoen.

Als Bestuur zijn wij naast de dagelijkse onderwerpen bezig met een nieuw beleidsplan. We streven er dan ook naar om een curriculum neer te zetten waar een ieder op eigen wijze een positieve bijdrage kan leveren aan de groei en professionaliteit van onze bond en waarbij de bestaande verbanden tussen de verschillende commissies verder zullen worden verfijnd – en nieuwe verbanden zullen worden gelegd. Graag zouden wij de inzet van kennis en vaardigheden – in brede zin – van de verschillende Taekwon-Doïns binnen onze organisatie willen faciliteren.

Door de inzet van ons allemaal is I.T.F. Nederland nog steeds een innovatieve en lerende organisatie waarbinnen er democratisch maar ook semi-professioneel gewerkt wordt. Wij vormen steeds meer een Taekwon-Do familie, met de Tenets en de Taekwon-Do eed als grondslag.

Wij bedanken alle Masters, leraren, plaquehouders en leden van I.T.F. Nederland voor hun positieve inzet. Evenals alle bestuursleden, commissieleden en vrijwilligers die wederom afgelopen jaar keihard gewerkt hebben.

Taekwon,

Master James Tjin-A-Ton
Voorzitter I.T.F. Nederland