Jack de Smit over e-Captain

Als een van de eerste schoolhouders van I.T.F. Nederland gebruikt Jack de Smit van Chong Do Kwan e-Captain, Kimberley Marso stelde hem alle vragen waarop iedere schoolhouder het antwoord wil weten.

logo-e-captain-final-002-medium

Wat is e-Captain en hoe gebruik jij het?

Tijdens het Instructeursweekend van I.T.F. Nederland maakte ik voor het eerst kennis met e-Captain. Een compleet pakket, waarbij verenigingen gebruik kunnen maken van veel dingen die nodig zijn bij het hebben van een vereniging, zoals ledenbeheer, boekhouding, mailing etc. Ook het bouwen van een website behoort tot de mogelijkheden, hierin was ik direct geïnteresseerd omdat onze oude website wel een update kon gebruiken. Omdat ik dit graag zelf doe, maar wel opzag tegen het vele werk, heb ik de proefversie direct na het weekend aangevraagd en ben aan de slag gegaan. Het viel me direct op dat er veel meer mogelijkheden waren dan ik voorheen gewend was en het gebruiksgemak is fantastisch.
Iedereen kan met weinig kennis van het bouwen van websites direct aan de slag, je kunt met eenvoudige widgets direct starten met het bouwen ervan. Het omzetten van de website liet dan ook niet lang op zich wachten en even later stond de website al online! Prima hulp en ondersteuning hierin ook gehad van e-Captain.

Welke voordelen haal je eruit ten opzichte van hetgeen je hiervoor gebruikte?

De voordelen ten opzichte van wat ik gewend was is enorm, ik gebruik er diverse van. Zo kun je eenvoudige widgets naar een plek slepen waar je maar wilt, dit geeft enorm veel gemak en een contactformuliertje maken is zeer eenvoudig. Ook foto’s en filmpjes kunnen gemakkelijk en eenvoudig gedeeld worden en kun je leden direct je facebookberichten laten zien. Via een IFrame kunnen de leden zelfs naar de eigen online webwinkel zonder de webite te hoeven verlaten. Wat ik ook enorm handig vind en veel gebruik is de aftelklok, een klok telt af naar een volgend evenement of dit nu een wedstrijd is, een landelijke training of ons aankomend kamp.
Dit geeft voor zowel de leden als de trainer een gemakkelijk en eenvoudig overzicht. Zo heb ik momenteel alle Masterserie toernooien van I.T.F. Nederland op mijn website staan en wordt er al afgeteld naar het toernooi en de desbetreffende sluitdatum van het toernooi. Handig, en overzichtelijk! Men kan zelf een keuze maken over hoe en wat te zien is op een mobiel of tablet en in veel gevallen past het systeem je website er al direct op aan.

Zou je het andere scholen aanraden?

Ik raad het ieder school aan, ook al gebruik ik nog niet alle mogelijkheden die e-Captain biedt, maar zie zeker extra mogelijkheden voor mijn club in de toekomst. Zoals bijvoorbeeld het ledenbeheer, de mailing, of incasso.
Momenteel is het zelfs mogelijk voor leden om via mijn website direct in te schrijven bij de I.T.F. Nederland, dit komt na goedkeuring door mij direct in het Charyot-ledensysteem te staan van I.T.F. Nederland. De domeinnaam van mijn website was snel overgezet door e-Captain, de website is vervolgens meteen voorzien van een ssl-certificaat, wat overigens laatst verplicht is gesteld. Het is dus super handig dat I.T.F. Nederland dit in samenwerking met e-Captain aanbiedt aan alle leden. Bedankt daarvoor!

Dit kan dus enorm veel tijd schelen, zodat er meer tijd overblijft voor wat we het liefste doen: Taekwon-Do!