Extreem hoog niveau bij Open Dutch 2014

Aan het toernooi namen 750 deelnemers uit 18 verschillende landen deel, nog meer dan de editie van vorig jaar! De organisatoren, de heer Henny van Zon en Master Willy van de Mortel, waren hier dan ook erg trots op. De Open Dutch vond net als vorig jaar plaats in de mooie sporthal "Naestebest ", in Best, vlakbij Eindhoven.

De hoofdscheidsrechter Master Coos van den Heuvel had samen met Ron Dijkhuizen de leiding en de taak om de 77 scheidsrechters op de 11 velden in te zetten en te controleren!

Bij aanvang werden onze speciale gasten, GM Wim Bos uit Italië, GM Lang Un Kim uit Duitsland, Master Sandy Dunbar en Master Gordon Wallace, beide uit Schotland, hartelijk verwelkomd. Na de openingstoespraak overhandigde GM Wim Bos het 8e Dan certificaat aan Master Willy van de Mortel, welke hij behaalde tijdens de IIC in België oktober 2013.

De deelnemers waren afkomstig uit België, Schotland, Italië, Duitsland, Noorwegen, Ierland, Slovenië, Portugal, Finland, Engeland, Polen, Spanje, Wales, Bosnië & Herzegovina, Frankrijk, Canada, Oezbekistan en Nederland. Er waren deelnemers van nationaal-, Europees en wereld niveau aanwezig bij deze wedstrijd.

Dit jaar hadden we de kans om gebruik te maken op twee velden van een nieuw draadloos elektronisch systeem. President van ITF Finland, de heer Thierry Meyour, had zijn systeem meegebracht om het in te kunnen zetten op dit toernooi. Een mooie kans om het verder te ontwikkelen en de reacties van de scheidsrechters te horen.

Er werden zeer goede wedstrijden in Tuls gelopen, met een grote strijd tussen deelnemers uit Italië, Polen, Noorwegen, Schotland, Ierland, Frankrijk en Nederland. Met sparring vochten Duitsland, Italië, Slovenië, Noorwegen, Polen, Ierland en Nederland om de titels.

In de Tul klasse 4e t/m 6e Dan ging de finale tussen Lylian Doulay uit Frankrijk en Mikhail Vorontsov uit Italië met Lylian als winnaar. De uit Ierland afkomstige Hong Looi werd 3e.
In de junior mannelijke divisies waren de winnaars Alen Preloznik uit Slovenië, Colm Carrol uit Ierland en George Hadrys uit Engeland. De beste junior van het toernooi was Timothy Bos uit Italië . Hij won net als vorig jaar zowel met Tuls als met sparring!

Bij de dames Tul divisies kwamen de winnaars uit Noorwegen, Schotland , Ierland en Nederland. Bij de dames sparring zagen we nationale teamleden uit hun land winnen in de verschillende klasses. Zo wonnen Andrea Musca uit België , Sarah Lehane uit Ierland, Andrea Sinner uit Duitsland, Ursa Terdin uit Slovenië en Nina Meppelder uit Nederland.

In -63 kg heren categorie vond de finale plaats tussen twee Italianen, Nicolas Giovannoni en Gabriele Tiberi, (respectievelijk 1e en 2e), de 3e plaats was voor Andreas Moser uit Noorwegen.
De divisie -70 kg was een zeer sterk met een zeer hoge standaard, de winnaar in de finale was Nejc Gazvoda uit Slovenië. Hij versloeg de Pool Maciek Zuk.  In de -78 kg won de Ier Hong Looi van Gilles Brown uit Schotland.
Tim Kool, categorie heren -85 kg, uit Nederland was in de finale tegen Richard Forde uit Ierland de sterkste en nam de 1e plaats mee naar huis. De +85 kg finale ging tussen Badr Tlili uit Duitsland en Marcel Hildering uit Nederland. De Duitse Badr won deze klasse.
De winnaars in de A-klasse sparring en Tul kregen allemaal een T-shirt van de organisatie.

Ook wonnen landen die voor het eerst naar deze Open Dutch kwamen, zoals Bosnië & Herzegovina, Wales en Frankrijk en Oezbekistan, al een aantal prijzen. Sterke landen waren dit jaar Italië, Ierland, Polen, Noorwegen en Nederland. Italië won dit jaar weer de trofee in de A – categorie. In de B-klasse was de trofee voor Van Buel Sport.

FITAE – Italië in de A – klasse

Speciale dank aan alle vrijwilligers, de mensen van de EHBO, security, kantine, sporthalbeheerders en iedereen die ons heeft geholpen tijdens dit fantastische weekend.

Met dank aan iedereen, speciaal aan onze bezoekers uit het buitenland, we hopen jullie allemaal weer te zien op de "Open Dutch 2015 " die op 18 januari 2015 plaats zal vinden.