Holland Cup: Statistieken, Foto’s en Sabum Tim’s Comeback

Het succesvolle ITF Nederland Master Series Toernooi de Holland Cup, geesteskind van Sabum Tim Kool, werd onlangs voor de 9e keer georganiseerd door Sportschool Tim Kool. Het was een subtropische ervaring met hoogstaand ITF Taekwon-Do. Internationale en nationale topatleten weten Pijnacker inmiddels blindelings te vinden. 

Image may contain: one or more people, people playing sports and basketball court

Op de zaterdag (26 mei) van het tweedaagse toernooi streden de hogere graduaties om de medailles en op zondag 27 mei de lagere graduaties. Naast “the usual suspects” Tuls en Sparren, streden deelnemers in Overall Sparring poules, werd er gebroken, zagen we prachtige techniek en choreografieën bij de Team Tuls en het Pre-Arranged Sparring. Een primeur was er met de zogenaamde Chon-Ji Challenge, waarin de lager gegradueerden – 95 man/vrouw sterk – hun beste uitvoering van deze Tul lieten zien in een knockout pool. Inmiddels vaste prik is het Team Event, waarin een bont gezelschap van ITF Taekwon-Do talent het in diverse wedstrijdonderdelen tegen elkaar opneemt – een fantastische demonstratie van wat onze martial art te bieden heeft op competitief vlak.

Foto’s zijn te vinden op o.a. de Facebookpagina van TKD Photos (Jos Klijn).

Omdat de ITF Nederland Master Series gebruik maken van Sportdata (toernooimanagement software), kunnen we een hoop moois doen met statistieken: als je bijvoorbeeld wilt weten welke jeugd meiden van welke grote club het in de C klasse hun daden het meest efficiënt in gouden medailles wisten om te toveren (het is PUMA England), of welke heren van welke medium grote club relatief de meeste medailles per deelname scoorden (het is England Taekwon-Do Association).

Zelf speuren kan met deze Excel spreadsheet (bekijk op laptop/desktop voor volledige functionaliteit). De cijfers zijn gecorrigeerd voor medailles in kleine poules: 2e van de 2 en 3e van de 3 zijn niet meegenomen. Met de filters kun je inzoomen op de statistieken die jou interesseren. Gebruik de multiselectknop (het checklist icoon) om meerdere criteria te selecteren per filter. Gebruik het filtericoon met het kruisje om je selectie resetten. Veel plezier ermee!

Gouden medailles per club - Holland Cup 2018, ITF Nederland Master Series

Gouden medailles per club – Holland Cup 2018, ITF Nederland Master Series

In ander leuk nieuws: Tim Kool zal binnenkort naar Engeland afreizen voor de vriendschappelijke afscheidsmatch van Michael Whitlock, zie ons Facebookbericht hierover. Comebacks zitten wellicht in de lucht, want tijdens de Holland Cup waren we ook getuige van een zinderende partij van Euclides Brito de Carvalho in de veteranen sparringsklasse en waren vele “oude rotten” actief in zowel Power Breaking en Tuls.

Het volgende Master Series toernooi is de ITF Battle, georganiseerd door Master James Tjin-a-Ton van In Nae Do Kwan. De inschrijving is geopend, dus tot dan!

ITFBATTLE2018 SD Banner