In gesprek met: Sahyun Willy van de Mortel (CTO)

Sahyun Willy van de Mortel (VIII) is de Technisch Directeur van de Commissie Techniek en Opleidingen en nationale coach van het Noorse team. De CTO is hét orgaan binnen I.T.F. Nederland waarin de Taekwon-Do-inhoudelijke standaardisatie plaatsvindt middels de Landelijke Technische Cursussen (LTC’s). Wij benaderden Sahyun voor een mini-interview over de stand van zaken binnen de CTO.

13124467_603227693169160_3585433224734231320_n

Van het moment van aantreden als Technisch Directeur tot nu: ziet u trends en wat betekenen die voor de toekomst in jullie aanpak?

Wij zien vooral onder de 2e en 1e Gups dat er werk te verrichten is wat betreft basiskennis. Dit is dan ook één van onze speerpunten.

De WSC heeft al afgetrapt met e-learning. Welke mogelijkheden zien jullie voor de CTO hiermee?

Wij zijn, bij hoofde van CTO-lid Sabum Martijn Lindeboom, al begonnen aan het updaten van de I.T.F. Nederland syllabus. Het is de bedoeling dat deze syllabus als “ruggengraat” gaat dienen voor o.a. de LTC’s, iets waarop cursisten kunnen terugvallen om zich voor te bereiden op onderdelen die tijdens de LTC aan bod zullen komen bijvoorbeeld. E-learning biedt natuurlijk enorm veel mogelijkheden. Denk aan interactieve delen die samenhangen met stof uit de syllabus.

Als ITFNL leden technische vragen hebben, kunnen we dan 24/7 bij jullie aankloppen?

Zeker! Voor al jullie technische vragen kan een email worden gestuurd naar: ctoitfnederland@gmail.com.