In gesprek met: Vincent Vrijsen (TSC)

De Trainings- en Selectiecommissie (TSC) staat aan de vooravond van een avontuur in Maribor, Slovenië: de strijd om de Europese titels. In hun kielzog nemen ze onze nationale selectie mee, clubcoaches en scheidsrechters. De TSC heeft sinds kort een nieuwe teammanager, Vincent Vrijsen en de selectie is groter dan ooit. Spannend? Het woord is aan Vincent!

Image may contain: 2 people, people on stage, basketball court, child and indoor

Vincent, jouw eerste internationale toernooi als teammanager: wat zijn je hopen en vrezen?

Ik heb al een paar internationale toernooien als clubcoach bij mogen wonen. Nu mag ik als teammanager mee en ik hoop dat we met onze groep een geweldige prestatie neer gaan zetten. Verder hoop ik dat de onderlinge sfeer net zo goed is als andere toernooien maar daar twijfel ik eigenlijk niet aan.

Vrezen heb ik niet echt, wij (de TSC) hebben, naar mijn mening, alles prima geregeld nu om met een leuke groep een leuke tijd te gaan hebben.

De TSC is aan het veranderen qua aanpak. Waar staan jullie over 5 jaar?

De TSC is op dit moment meer aan het professionaliseren. Wij hebben de intentie om binnen 5 jaar een goede selectieprocedure te hebben, een grote ‘kweekvijver’ van Nederlands talent te hebben en een grotere commissie waar iedereen terecht kan met vragen, ideeën etc.

Waar kijk je het meest naar uit in Maribor?

Ik kijk het meest uit om met het Nederlands team een mooie prestatie neer te gaan zetten en te bouwen aan een mooie toekomst voor al ons (jong) talent!