Open Dutch 2017, een nieuwe weg

Op zondag 29 januari was het eindelijk weer zover, de Open Dutch Taekwon-Do championships. Dit jaar voor de laatste keer gehouden in de sportzaal Naestebest te Best, maar hier over later meer. Voor Master Willy van de Mortel altijd weer een spannend moment, maar ook dit jaar was het weer gelukt om de Europese Taekwon-Do top naar Best te halen.

568 deelnemers uit 12 verschillende landen waaronder zelfs Argentinië. Wat ons opviel, was het grote aantal deelnemers uit Ierland dit jaar. Sommige verenigingen brachten wel meer dan 40 deelnemers mee. Nieuw dit jaar was de deelname van witte en gele banders, naar ons idee was dit zeer geslaagd!

Na een kort, maar warm welkom aan de speciale gasten en deelnemers uit alle landen kon het toernooi beginnen met het onderdeel tuls. In zaal A onder leiding van de hoofdscheidsrechter Master Coos van den Heuvel en in zaal B door hoofdscheidsrechter Emiel Kloor. In het begin was er helaas wat oponthoud op verschillende velden, maar gelukkig kon de verloren tijd al snel weer ingehaald worden. Na een ochtend vol met geweldige tuls wedstrijden kon er snel begonnen worden met het onderdeel sparren.

De volledige resultaten van zowel sparren als tuls kun je hier vinden: http://open-dutch.nl/wp-content/uploads/2017/01/Results.pdf . Uiteraard is het onmogelijk om iedereen te noemen, toch willen we er een paar uitlichten. Ten eerste team-sparring, wat een spannend en spectaculair onderdeel weer. Junioren heren tot 3de Dan werd gewonnen door Quin-W Clare-Shan-TKD. Junioren dames tot 3de Dan werd gewonnen door Taekwon-Do Academy Graziella Idili. Senioren heren tot 6de Dan werd gewonnen door Difesa Sports en senioren dames tot 6de Dan door Rivervalley-Ashbourne ITF. We waren zeer onder de indruk van de gedrevenheid van alle deelnemers.

Bij het onderdeel tuls was er weer een gouden plak voor Lylian Doulay (tot 6de Dan). Cody Oranje ging ook naar huis met een gouden medaille bij de heren tot 2de Dan. Zelf hebben we erg genoten van de “Difesa Sports” finale met tuls voor jeugd tot 1ste Dan met Job Maassen en Andres van Duijnhoven. Andres nam de gouden medaille mee naar huis uiteindelijk.

Bij het onderdeel sparren waren er veel spannende wedstrijden, senioren heren tot 70 kg bijvoorbeeld. Daar ging Nejc Gazvoda naar huis met goud, met Brian van de Brand als tweede en Jorg Gubbels als derde. Bij de senioren dames tot 6de Dan en tot 68 kg gingen alle 3e prijzen naar Rivervalley-Ashbourne ITF, met Maeve Magee als uiteindelijke winnaar. Teveel eigenlijk om op te noemen.

De toernooi winnaars waren Taekwon-Do team Vrijsen / van Buel Sports voor de “gekleurde banden” categorie en ITF Norway voor de zwarte banden categorie.

Wil je meer zien / weten over de Open Dutch, ga dan naar onze website: www.open-dutch.nl en Like onze facebook pagina: https://www.facebook.com/OpenDutch2016/

Daarnaast kun je alle foto’s van de Open Dutch hier vinden:

Ik wil alle vrijwilligers, eerste hulp, Master Harry Vones, de sportsbar, de sporthal en alle andere mensen die geholpen hebben graag bedanken! Het kost een hoop tijd en moeite om een evenement zoals dit op te zetten, en dit zou niet mogelijk zijn zonder jullie hulp! Dat geldt uiteraard ook voor de scheidsrechters, coaches en deelnemers. Bedankt voor jullie aanwezigheid en jullie hulp. Ik hoop jullie volgend jaar allemaal weer te zien!

En voor ik het nog vergeet, noteer alvast de datum voor volgend jaar: zondag 28 januari 2018. Het toernooi zal dan plaats vinden in Helmond, later meer over de nieuwe locatie en opzet!

Master Willy van de Mortel

Organisatie Open Dutch Taekwon-Do Championships