Verslag NK 2017 Helmond

Het NK ITF Taekwon-Do 2017 | ITF Nederland Master Series Toernooi zit er inmiddels weer op. Hopelijk hebben jullie allemaal een mooie – zeker een lange – dag gehad.

Zoals elk jaar hebben we weer geëxperimenteerd met wat nieuwe ingrediënten…

Wat betreft de gebruikelijke ingrediënten: we kunnen inmiddels stellen dat we Sportdata onder de knie hebben. Het systeem draaide vlekkeloos onder de bezielde leiding van onze WOC. Sportdata-expert John Engelhardt, die de wereld rondreist en vele toernooien overziet kon zelfs eerder naar huis, want hij zag dat het goed zat! Ook heeft de WSC weer goed werk afgeleverd, op alle matten werd er sportief gestreden om het eremetaal. Dankzij het team van Difesa Sports o.l.v. Master Willy Van de Mortel lag er een strakke zaal en waren we voorzien van de benodigde ondersteuning en faciliteiten in toplocatie City Resort Helmond. En met de aanwezige deelnemers, coaches, scheidsrechters en toeschouwers hebben we er een leuk feest van gemaakt in Helmond!

Er was een kleine ingreep voor nodig in de planning, maar de nationale EK- en WK-selecties, de TSC, clubcoaches werden voor de lunchpauze gehuldigd. Speciale vermelding was er ook voor internationale topscheidsrechters Master James Tjin A Ton en Sabum Rory de Vries – en uiteraard de eindbaas binnen de ITF toernooiwereld: Master Coos van den Heuvel.

Hulde aan Merel de Rijke (Sportcenter Koguryo), Tarik Avdagic (Team Carvalho Sports) en Jorg Gubbels (Difesa Sports). Merel was de beste dame van het toernooi en Tarik en Jorg delen de eer als beste heren. Verder kwam Difesa Sports bovenaan de medaillespiegel als club. Proficiat!

Op https://tiny.cc/nk2017 onder “Downloads” kun je allerlei statistieken terugvinden. Zo ook een versie (Excel spreadsheet) van de medaillespiegels, gecorrigeerd voor poules waarbij men bijvoorbeeld 3e van de 3 is geworden. Je kunt hiermee helemaal uitpluizen waar de beste junioren A klasse Tuls vandaan komen, wie de best presterende senioren heren sparren in de C-klasse produceert, etc. etc. Ook is het relatief aantal (gouden) medailles per club uit te vinden.

Nieuwtje was de livestream, die onder handen werd genomen door Midhat Avdagic. Midhat is ook degene die voor I.T.F. Nederland de e-learning video’s voor de scheidsrechterscursus zal dirigeren. De HD-streams waren gekoppeld aan Sportdata en werden live geanimeerd. Dit was voor ons een test case om te kijken wat de mogelijkheden zijn. We hebben er veel van geleerd en zijn al druk bezig een en ander uit te werken voor de toekomst.

We hadden dit jaar een leger aan fotografen, bekijk hier hun werk:

//René van Steen: https://www.facebook.com/pg/TeamCarvalhoSports/photos/?tab=album&album_id=1460136380750916

// TKD.photos (Jos Klijn): https://www.facebook.com/pg/www.tkd.photos/photos/?tab=album&album_id=1552707354806864

// Duncan Epping:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=642077792629637&id=205453169625437

//Jurgen Spiering: https://flic.kr/s/aHsma4ULTZ

// Marco van den Bosch: http://marco-fotografie.jouwweb.nl/nk-helmond-19-11-2017

Verder waren Omroep Helmond en Omroep Brabant van de partij om verslag te doen! Publicatie van de items volgt spoedig.

Iedereen bedankt voor de inzet en aanwezigheid, zeker ook Arthur Maassen (Sponsorcommissielid, geleverd door Difesa Sports) en tableaux voor de sponsoring van de prachtige veldbanners!

Veel plezier met de highlight reel van het NK, gemaakt door Midhat Avdagic.