Opnieuw hoog niveau bij Open Dutch 2015

Toen het toernooi begon waren er 630 deelnemers uit 18 verschillende landen! De organisatoren, de heer Henny van Zon en Master Willy van de Mortel waren hier dan ook erg trots op. De Open Dutch werd op dezelfde locatie als vorig jaar in Best gehouden, vlakbij Eindhoven in de mooie sporthal "Naestebest ".

De hoofdscheidsrechter Master Coos van den Heuvel had samen met Ron Dijkhuizen de leiding over meer dan 80 scheidsrechters. Deze moesten zij over 10 velden verdelen, inzetten en controleren!

Een aantal speciale gasten kreeg een warm welkom, GM Wim Bos uit Italië , Master Per Andresen uit Noorwegen en de vele andere Masters die aanwezig waren.

Na de openingstoespraak overhandigde GM Wim Bos het 8e Dan certificaat aan Master Coos van den Heuvel dat hij behaalde tijdens de IIC in Treviso in November 2014.

Dit jaar was op uitnodiging van de organisatie AETF reporter Norbert Erseki uit Hongarije aanwezig om verslagen en interviews te doen gedurende het weekend.

De deelnemers kwamen uit België, Schotland, Italië, Duitsland, Noorwegen, Ierland, Slovenië, Portugal, Finland, Zwitserland, Engeland, Zweden, Polen, Spanje, Luxemburg , Frankrijk, Nepal, Oezbekistan en Nederland. Er waren deelnemers van Nationaal , Europees en Wereld niveau aanwezig bij deze wedstrijd.

Dit jaar hadden we de kans om gebruik te kunnen maken op twee velden van een nieuw draadloos elektronisch systeem. Master Harry Vones uit Duitsland kwam met zijn systeem om het te gebruiken op dit toernooi. Voor de meesten van de scheidsrechters een eerste ervaring met een dergelijk systeem, wat dan ook resulteerde in een langzame start van het toernooi! Belangrijk is echter dat we hiermee een start hebben gemaakt, hopelijk gaat dit dan ook een vervolg krijgen.

De loting van alle poules was voor iedereen vooraf op de website te bekijken en te printen, zo waren ook de coaches/deelnemers in staat om beter voorbereid op het toernooi te verschijnen.

Goede wedstrijden met Tuls en een grote strijd tussen deelnemers uit Italië, Noorwegen, Schotland, Ierland, Frankrijk en Nederland.

Met sparren vochten Duitsland, Italië, Slovenië, Noorwegen, Polen, Ierland en Nederland om de titels.

In de klasse 4e t/m 6e Dan dames ging de finale tussen Silvia Farigu van Italië tegen Carly Wilson uit England. Silvia won, de 3e plaats ging naar Maxine Pura uit Nederland.

In de klasse 4e t/m 6e Dan ging de finale tussen Lylian Doulay uit Frankrijk en Mikhail Vorontsov uit Italië met Lylian als winnaar. Hetzelfde als vorig jaar! De uit Italië afkomstige Massimo Persia werd 3e.

In de junioren heren divisies waren de winnaars Alen Preloznik uit Slovenië, Luke McGrath uit Ierland, Amin Al Rmadan uit Duitsland en beste junior van het toernooi, net als vorig jaar, Michael McRoberts uit Schotland. Hij won met tul en sparring opnieuw!

Bij de dames divisies kregen we winnaars uit Noorwegen, Schotland , Ierland en Nederland.

Bij de dames sparring zagen we nationale teamleden uit hun land winnen in de verschillende klassen. Zo won Asmara Pattipeiluhu uit Nederland, Sarah Lehane uit Ierland, Hannah Withaker uit Engeland en Nina Meppelder uit Nederland.

Heren -57 kg finale ging tussen Jamie Williams uit Ierland tegen Joshua Wadey uit Engeland. Jamie won en een 3e plaats was er voor Tiziano Trimboli uit Italie.

De -63 kg heren finale ging tussen de Italiaan Simone Oliva en de Sloveen Domen Kugl. Simone won en de 3e plaats was er voor Boonyarit The Chaiyong uit Nederland.

De divisie -70 kg was een zeer sterk bezet met een zeer hoog niveau, winnaar in de finale was Nejc Gazvoda uit Slovenië. Hij versloeg in de finale Brian van den Brand van de locale vereniging.

In de -78 kg was het de Noor Ludvig Saele die van Franceso Milli uit Italië won.

Tim Kool -85 kg uit Nederland was in de finale tegen Mats Myrland Olsen uit Noorwegen de sterkste en nam de 1e plaats mee naar huis. De +85 kg finale ging tussen twee Poolse deelnemers, Mateusz Kaminski won van Mateusz Mroz.

Er was deze keer een ruimte waar martial arts shops een stand konden hebben, zo waren Top Ten, Mightfist, Nikko en ook het Black Belt programma van de Pool Lukas Grygel vertegenwoordigd.

Voor de eerste keer was er een stand genaamd Print Station waar je bv. je foto op allerlei leuke gadgets kon laten drukken. Een mooie stand met mooie producten.

De winnaars in de A-klasse sparring en Tul kregen allemaal een T-shirt van de organisatie.

De nieuwe vorm van team sparring was interessant, snel en spannend tot het laatste moment! Bij de senioren heren was het PUMA uit England die de finale won van Team West Norway.  Senioren dames ging tussen Koguryo en Difesa Sports met Koguryo als winnaar. Bij de junioren heren wist ASD FITAE Italie de te winnen van Difesa Sports.

Sterke landen waren dit jaar Italië, Ierland, Slovenie, Duitsland, Finland, Noorwegen en Nederland. Italië won dit keer weer de trofee in de A-categorie. In de B-klasse was die voor Van Buel Sport.

Suokjang – Nederland in de A-klasse

Speciale dank aan alle vrijwilligers , de mensen van de EHBO, security, kantine, sporthalbeheerders en iedereen die ons heeft geholpen tijdens dit fantastische weekend.

Met dank aan iedereen speciaal voor onze bezoekers uit het buitenland en we hopen jullie allemaal weer te zien op de "Open Dutch 2016 " welke op 24 januari 2016 zal worden gehouden.