Scheidsrechtercursus B,C en D

Praktische informatie

Datum: 17-01-2021

In samenwerking met het bestuur van I.T.F. Nederland organiseert de Wedstrijd- en Scheidsrechter Commissie (WSC) op 17 janauri aanstaande de scheidsrechtercursus D, C en B. In verband met de huidige COVID-19 situatie zal de training ONLINE plaatsvinden. 

Inschrijven

Cursussen:

Inschrijven kan t/m 10 januari 2021.

Herhalingscursussen:

Uitnodiging:

 

Danexamens

Let op: een afgeronde scheidsrechterscursus geldt als kwalificatie-eis voor de volgende Danexamens (D & C vanaf 16, B vanaf 19 jaar):

  • 1e Dan: D-licentie
  • 2e Dan: C-licentie
  • 3e Dan: B-licentie

Update scheidsrechtercursussen

Op 17 januari vinden de volgende scheidsrechtercursussen georganiseerd door de WSC plaats. Net als voorgaande cursussen in september, zullen deze cursussen op interactieve wijze online worden verzorgd.

De cursussen zullen op de volgende tijden plaatsvinden:

– D cursus: 9:30 – 11:00

– C cursus: 11:30 – 13:00

– B cursus: 13:30 – 15:00

Zodra cursisten zich inschrijven voor de cursus, ontvangen zij een bevestiging van ITF Nederland. De WSC zal in de week voorafgaand aan de cursus de zoomlink en voor te bereiden stof sturen. Zorg ervoor dat je in de week voorafgaand aan de cursus een avond vrij plant om je voor te bereiden op de cursus.

Een aantal punten zijn nog steeds van belang:

 

  1. Het volgen van de theoretische component van de cursus is momenteel voldoende voor het afleggen van een danexamen. Voor het verkrijgen van de licentie moet echter wel aan de praktische stage-eis worden voldaan. Met andere woorden: leden met 1e kup kunnen nu de cursus volgen en in februari danexamen afleggen, maar krijgen pas de D-licentie zodra ze ook twee keer stage hebben gelopen.

 

  1. Leden die in september een cursus hebben gevolgd, maar als gevolg van COVID-19 geen stage hebben kunnen lopen, mogen in januari de volgende cursus volgen. Dit betekent dat het hebben van de voorgaande licentie momenteel geen instapeis is voor het volgen van een scheidsrechtercursus. Als leden twee scheidsrechtercursussen volgen zonder te voldoen aan de praktische stage-eis, stapelen de stages zich op. Deze leden zouden immers nu 4 toernooien moeten stagelopen voor het verkrijgen van twee licenties. In deze gevallen zal de WSC gepersonaliseerde stagetrajecten ontwerpen voor de leden in kwestie.

 

  1. Leden die in september de cursus hebben gevolgd, hoeven 17 januari niet aanwezig te zijn voor een praktijk gedeelte. We laten momenteel alle praktijkgedeeltes vervallen en praktische kennis zal getoetst worden op stages als er weer toernooien zijn.

 

  1. Stropdassen inbegrepen bij het inschrijfgeld van de D-cursus worden op het eerstvolgende contactmoment aan de desbetreffende cursisten of instructeurs uitgereikt.

 

Als WSC denken wij dat het volgen van scheidsrechtercursussen op deze wijze minimale impact heeft op het afleggen van danexamens, en niet voor onnodige vertraging zorgen. Mochten jullie nog vragen hebben over de cursussen of bijbehorende trajecten, neem dan contact op via wsc@itf-nederland.nl