10 jaar Holland Cup

Op 25 en 26 mei vierden ze bij Sportschool Tim Kool 10 jaar Holland Cup. Dit succesvolle toernooi heeft inmiddels een vaste plek heeft verworven op vele (inter)nationale agenda’s. Daarom een kort verslag over de Holland Cup aan de hand van een gesprek met de naamgever van Sportschool Tim Kool: Tim Kool.

Eerst even wat feiten op een rij over de afgelopen jubileumeditie:
– 450 deelnemers
– bijna 1000 inschrijvingen
– 90 scheidsrechters
– 56 scholen uit 17 landen
– 60 vrijwilligers

Tevreden

Sabum Tim Kool is hierover uiterst tevreden en vindt de 10 editie meer dan geslaagd. Vele bekende en nieuwe gezichten kwamen langs om dit heugelijk jubileum mee te vieren.

Efficiënt

Het was duidelijk zichtbaar dat na 10 jaar Holland Cup iedereen goed op elkaar is ingespeeld. Het toernooi begon op zaterdag om 9.30 uur en iedereen was om 17.15 uur klaar met alle zes verschillende onderdelen, een meer dan behoorlijke prestatie. En wat te denken op zondag. De dag begon om 11.00 uur met drie verschillende onderdelen, om 15.30 uur werd het toernooi afgesloten. Het mag duidelijk zijn dat zowel de deelnemers als de organisatoren hierover zeer in hun nopjes waren.

Hoogtepunten

Op de vraag aan Sabum Tim wat de hoogtepunten op het toernooi waren, noemt hij er een aantal. Zo kreeg hij van de vrijwilligers een cadeau in de vorm van een toepasselijke taart en verder is het altijd leuk en goed om vele oude en nieuwe bekenden te ontmoeten. Ook was de aankleding van het toernooi vernieuwd, ieder jaar wordt het toernooi weer verder uitgebouwd.

Uiteraard kregen de deelnemers super mooie (en grote!) medailles uitgereikt, iets waar de organisatie ieder jaar erg trots op is. En wat te denken van de Champion Belts en de Winners Gloves van MightyFist voor de winnaars van de overall categorieën?!

Een ander hoogtepunt vormde het spektakel van het internationaal team event. Bijzonder om zoveel deelnemers uit verschillende landen het op deze manier tegen elkaar, ook nog eens op verschillende onderdelen, op te kunnen laten nemen. Uiteindelijk is het internationaal team event met slechts één punt verschil gewonnen.

Het mag duidelijk zijn dat Sabum Tim de vele enthousiaste mensen die de Holland Cup gemaakt hebben tot wat het is zeer dankbaar is.

Bijzonder

Als laatste wil Sabum Tim nogmaals de start- en eindtijd van het toernooi benadrukken, iets waar de organisatie toch wel erg trots op is. Het blijkt dus wel degelijk mogelijk om toernooien efficiënt te laten lopen.

En wat gaat de toekomst de Holland Cup brengen? Sabum Tim: “Er zijn nog steeds heel veel mensen bij ons toernooi betrokken die 10 jaar geleden bij de eerste editie ook al aanwezig waren. Ook dat is de kracht van ons toernooi. Wij zijn dus klaar voor de volgende 10 jaar!”