Partners

I.T.F. Nederland werkt op verschillende vlakken samen met verschillende partners. Zo is I.T.F. Nederland lid van de All European Taekwon-Do Federation (AETF) als vertegenwoordiger van I.T.F. Taekwon-Do in Nederland. Op deze manier kan worden deelgenomen aan Europese Kampioenschappen. Ook is I.T.F Nederland aangesloten bij de International Taekwon-Do Federation (ITF). Deelname aan Wereldkampioenschappen, Internationale Instructor Courses, Conventies en congressen behoren tot de mogelijkheden.

Op een kwalitatief hoog staand instructeurskorps te behouden en verder uit te breiden, wordt nauw samengewerkt met de Nederlandse Sport Alliantie. Samen wordt de LSR Lerarenopleiding geoptimaliseerd en kwalitatief hoog gehouden. Hierdoor is ook de samenwerking met het Ministerie van Volkgezondheid, Welzijn en Sport tot stand gekomen.

Binnen Taekwon-Do is "integriteit" een van de grondleerstellingen. Om deze reden is door de ITF een Anti-Doping reglement opgesteld, wat voldoet aan de eisen van het World Anti-Doping Agency (WADA).