International Instructors Course

De International Instructors Courses zijn opgezet door Generaal Choi Hong Hi om de kunst van Taekwon-Do te onderwijzen, met als doel het standaardiseren en verbeteren van kennis en fundementele technieken bij ITF instructeurs. Sinds het overlijden van Generaal Choi heeft de International Taekwon-Do Federation het Technical Committee opgezet om de erfenis van de Generaal Choi voort te zetten en de ITF Taekwon-Do technieken over de hele wereld te standaardiseren. Het Technical en Instruction Committee reist de hele wereld rond en is continu bezig met het verbeteren van het niveau van onze instructeurs en masters.

Het Technical Committee staat onder leiding van Grand Master Hector Marano (Argentinië) en bestaat momenteel uit Grand Master Wim Bos (Italië), Grand Master Ung Kim Lan (Duitsland), Master Clint Norman (Canada), Master Pierre Laquerre (Canada) en Master Paul McPhail (Nieuw-Zeeland).

Tijdens de International Instructors Courses worden de volgende onderdelen onderwijzen: Tuls, Step Sparring, Vrij Sparren, Zelfverdediging, Fundamentele Technieken en de "Do".