Ondersteuner I.T.F. Taekwon-Do Sportleider

Wat is de O-ITS opleiding?
O-ITS staat voor Ondersteuner I.T.F. Taekwon-Do Sportleider. Met het oog op de maatschappelijke ontwikkelingen is de relevantie voor een gedegen opleidingsaanbod gegroeid. Ouders willen hun kind met een gerust hart naar de training kunnen sturen en de trend is dat ze meer verwachten van een trainer dan alleen technische kwaliteiten. De vraag naar gediplomeerde instructeurs is daardoor de laatste jaren enorm toegenomen en de verwachting is dat deze ontwikkeling zich komende jaren op hetzelfde tempo voortzet.

Omdat I.T.F. Nederland staat voor hoge kwaliteit en een waardevolle aanvulling binnen de samenleving wil zijn, willen we het sportkader van aangesloten clubs en scholen graag een gestructureerd programma van opleidingen en trainingen aanbieden. Op deze wijze kunnen we met elkaar verder groeien op het gebied van methodiek, pedagogiek en didactiek. Het uiteindelijke doel is om leden te kunnen garanderen dat bij I.T.F. Nederland aangesloten clubs en scholen in een, zowel fysiek als mentaal, veilige sfeer kan worden genoten van het officiële I.T.F. Taekwon-Do.

Kwalificatie voor Danexamen:
Per 1 september 2019 treedt in werking dat:

  • Indien je examen wilt doen voor je 1e Dan, je de opleiding Ondersteuner I.T.F. Taekwon-Do Sportleider succesvol moet hebben afgerond.

Instroomeisen:
12 jaar en met een minimale graduatie van 6e Gup

Wie mag de O-ITS opleiding geven?
De opleiding mag gegeven worden door een Zelfstandig I.T.F. Taekwon-Do Sportleider en/of (Grand)Master. Op de website van I.T.F. Nederland staat een overzicht van alle Zelfstandig I.T.F. Taekwon-Do Sportleiders.

Waaruit bestaat het O-ITS cursus materiaal?
Het materiaal van de O-ITS opleiding bestaat uit:

Wat zijn de kosten voor de O-ITS?
Het is aan cursusleiders om een prijs vast te stellen voor de O-ITS opleiding. De adviesprijs voor de O-ITS is €35,- per cursist.

Vragen:
Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven, dan kunt u mailen naar secretariaat@itf-nederland.nl