Onze organisatie

De geschiedenis van I.T.F Nederland start in 1966 met de oprichting van de Nederlandse Taekwon-Do Associatie. In de begin jaren '60 werd Taekwon-Do in Europa geïntroduceerd. In Nederland heeft men door twee Koreaanse Instructeurs met het Taekwon-Do kennis kunnen maken, namelijk: Kwon Moo Gun in Zuid-Nederland en Park Joong Soo in het westen.

In die tijd maakte Taekwon-Do een explosieve groei door in Nederland. Al snel werden er Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd. Diverse samenwerkingen werden aangegaan met andere organisaties. In 1987 werd onder leiding van de toenmalige bondscoach Wim Bos, de I.T.F. belangengroep opgericht. Deze belangengroep had als enige organisatie in Nederland de erkenning van de I.T.F. Wereldfederatie. Op 17 januari 1992 is vanwege de gunstige ontwikkelingen binnen de belangengroep I.T.F. Nederland opgericht als volwaardige Taekwon-Do organisatie, de "National Governing Body" voor I.T.F. Taekwon-Do binnen Nederland. De heren James Tjin-A-Ton en Kiet Tjon-A-Pauw staan te boek als oprichters.

In de zomer van 2012 is besloten door de besturen van de N.T.A. en I.T.F. Nederland om weer samen te gaan werken. De N.T.A.  gaat als organisatie op in I.T.F. Nederland. Een historische en unieke ontwikkeling en voor het Taekwon-Do in Nederland een heel mooie kans samen te groeien tot een toonaangevende, grote en stabiele Taekwon-Do organisatie.