Kids Development Program

"Eerlijk gezegd kan ik me geen beter programma bedenken dan het Kids Development Program om de fysieke, cognitieve, gedrags-, sociale en morele ontwikkeling van jonge kinderen over de gehele wereld te bevorderen. Zo goed is het! Ik raad het dan ook aan in combinatie met het studentenboek"

Doctor Janel Gauthier, Ph.D.
Professor of Psychology, Laval University, Canada
Secretary-General of the International Association of Applied Psychology

Het Taekwon-Do Kids Development Program is het officiële jeugd programma van de ITF. Het is ontwerpen voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Het leert basis Taekwon-Do en coördinatie vaardigheden als levensvaardigheden zoals, fitness en gezondheid, samenwerken, verantwoordelijkheid en gevaarherkenning. Het is goed voor pre-school kinderen omdat het ze leert luisteren naar instructies en op een speelse manier discipline aanleert.

 

Het programma onderwijst in basis Taekwon-Do en maakt gebruik van een unieke mix van principes om optimaal de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren, op een manier waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. De kern van het programma is om de kinderen te voorzien van een mind-set die hen zal helpen bij te dragen om een harmonieuze samenleving te bevorderen.

De TKD-programma maakt gebruik van een breed scala aan activiteiten waaronder: spelletjes, fysieke oefeningen, taken, rollenspel, het vertellen van verhalen, discussies, problemen oplossen, quizzen en puzzels. Het maakt gebruik van een strategisch beloningssysteem dat positieve aanmoediging geeft aan alle leerlingen door hen te belonen voor hun ontwikkeling.

De meeste van de spellen maken gebruik van een systeem dat ervoor zorgt dat het spel uitgegroeid tot een positieve ervaring voor het kind, dat zich richt op de ontwikkelingsaspecten van het spel in plaats van de competitieve aspect.