5de Battle of Utrecht

Op 9 oktober 2011 vond alweer de 5e Battle of Utrecht plaats, georganiseerd door onze eigen club Taekwon-Do IN NAE DO KWAN met 7 locaties verspreid over de stad Utrecht (o.a. Overvecht, Hoograven en Leidsche Rijn).

Sahyun James Tjin-A-Ton en Boosabum Liesbeth Willems hebben samen met Sabum Henny van Zon een heel mooi toernooi neergezet. De Battle of Utrecht is een van de drukste Taekwon-Do toernooien in Nederland met 360 deelnemers uit landen als Duitsland, België, Zweden, Engeland, en zelfs Maleisië.

De zaal was netjes aangekleed en er werd duidelijk aangegeven welke velden er waren door middel van kleuren i.p.v. nummers. Dit om het te vergemakkelijken voor de kleinsten onder ons, zodat ze precies weten op welk veld ze moeten aantreden.
Voor de scheidsrechters was er een heerlijke rijsttafel geregeld en tijdens de wedstrijden werd er ook nog een loterij gehouden met leuke TKD prijzen.

Taekwon-Do IN NAE DO KWAN was aanwezig met wel 37 deelnemers. Voor velen de allereerste keer en dus een enorme spannende ervaring.
Er waren 5 coaches meegekomen, namelijk, Sabum Mohammed Ait Benali , Boosabum Jamil Chami, Boosabum Randy Brouwer, Sylvester Pantouw en Erwin Wezemer, en allen hadden het enorm druk met het rennen van de ene kant naar de andere kant.

De debutanten deden het allemaal enorm goed. Ondanks alle spanningen en zenuwen, presteerden vele leerlingen zelfs nog beter dan in de lessen. Voor hen dus allemaal een leuke maar ook een hele leerzame dag, zodat ze nu weten waar ze aan moeten werken om volgende keer ook een prijs binnen te halen. Maar niettemin waren de coaches meer dan tevreden over hun allemaal.

De volgende deelnemers sleepten wel prijzen in de wacht:
Ikrame Ait Benali:  2e plaats bij het sparren en 2e plaats bij de Tuls.
Jorrick Busker: Een welverdiende 2e plaats met zijn eerste wedstrijd. Nu op naar de 1ste….
Karandave Singh: Haalde de 3e plaats bij het sparren.
Jeffrey van Soesbergen: Haalde een 2e prijs bij het sparren.
Nabil Sayadi: sleepte een mooie 2e prijs in de wacht bij de Tuls.
Wessel Geluk:  Debutant verloor nip in de finale maar wel een 2e plaats bij het sparren

Twee deelnemers hielden de naam van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN hoog door beiden de 1ste plaats te veroveren.
Debutant Rayan Bouyaghjdane werd zeer verdiend 1ste bij het sparren en Bryan de Jong haalde zonder moeite de 1ste plaats bij de Tuls.

De mooie foto’s zijn gemaakt door Boosabum Hans en Liesbeth, hiervoor onze dank.
Na een dag vol spannende wedstrijden kon iedereen weer naar huis na een mooie leerzame dag op een goed georganiseerd toernooi.

Interesse gekregen voor Taekwon-Do vanaf 3 jaar. Ga naar onze website http://www.itf-taekwondo.nl/ voor meer informatie.