7e Battle of Utrecht

Afgelopen zondag 29 september was het weer tijd voor de 7e Battle of Utrecht. De Battle of Utrecht maakt deel van de I.T.F. Nederland Master Series, wat inhoudt dat de wedstrijdleden van I.T.F. Nederland zich kunnen kwalificeren voor EK/WK’s  en dat er het toernooi als aftekentoernooi geldt voor scheidsrechters.

Het was deze keer een bijzondere editie aangezien organisator IN NAE DO KWAN dit jaar ook 40 jaar bestaat. Wij zijn dan ook een van de oudste I.T.F. Taekwon-Do scholen van Nederland. Langzamerhand gaan wij ook over  op een nieuwe moderne logo ontworpen door Dhr. B. Boer. Op zaterdag 12 oktober vieren wij ons 40-jarig bestaan samen met onze leden en genodigden.

Sahyun James en Boosabum Liesbeth zijn in samenwerking met Sabum Henny van Zon en vele vrijwilligers er in geslaagd een mooi toernooi te organiseren. De opkomst was groot met 328 deelnemers uit verschillende landen zoals Engeland, Frankrijk, België en vele Taekwon-Do scholen uit Nederland en andere I.T.F. organisaties.  Master Thomas Denis, Wijnand Tapilatu en international scheidsrechter Sabum Annick van Driessche uit België waren ook aanwezig.

Tijdens de pauze was er weer een mooie verloting voor de toeschouwers, zoals tulposters, het Taekwon-Doboek ‘’Op naar weg naar succes’’, een sporttas, flaps, safety’s van  I.T.F. Nederland sponsor Top Ten en Academie Gelderland.

Na het opstellen en de toespraak begon het toernooi 10 minuten eerder dan gepland, dit in tegenstelling van andere toernooien die meestal te laat beginnen.

Roy van de Donk, die al 20 jaar meedoet aan wedstrijden had de Battle of Utrecht uitgekozen als zijn laatste wedstrijd. Door het initiatief van een van de kaderleden hebben wij hem even in het zonnetje gezet, wat hij erg waardeerde .

De Overall-beker werd gewonnen door Van Buels Sports, die net lid is geworden van ITF Nederland. Alle scheidsrechters ontvingen een mooi aandenken dat refereerde aan het 40-jarig bestaan van IN NAE DO KWAN.

Sahyun James en Boosbum Liesbeth willen iedereen bedanken die dit toernooi tot een succes hebben gemaakt; de kaderleden, scheidsrechters,  vrijwilligers, beheerders, beveiliging en niet te vergeten de wedstrijdmensen en hun coaches die allen op tijd waren. Zodat wij ook voor 16.00 uur klaar waren en een ieder huiswaarts kon keren.

Link met foto’s van Buel Sports, Overall winnaar:
http://www.klijn.info/albums/tkwd-bof-2013/#

Video’s:
https://www.facebook.com/photo.php?v=440785989375251&set=vb.100003315610001&type=2&theater
http://www.youtube.com/watch?v=vOhM9zNbIc0
http://www.youtube.com/watch?v=8O0nG1ou7GM

Opmerkingen:
“Wat een supergoed georganiseerd toernooi, super….
groeten van een moeder van een deelnemertje..”
“ Een scheidsrechter: de volgende keer neem ik een bakje mee voor thuis.”
“Komt niet vaak voor dat ik zo vroeg thuis ben.”
“We hebben zondag met veel plezier meegedaan aan de Battle, echt een geweldige dag gehad Hartelijk dank!”

Met vriendelijke groet,
Jair Stenhuijs
Team Carvalho Sports

Zelfs de VSU twitterde:
1.    VSU ‏@VSUONMN 29 september
Vandaag komen ruim 330 deelnemers naar de Battle of Utrecht in sporthal Nieuw Welgelegen. #taekwondo #sport #utrecht http://ow.ly/oQgGX

1.    VSU ‏@VSUONMN 13m
Op 12 oktober viert @TKDINDK haar 40-jarig bestaan met feestelijke lessen voor de leden! #taekwondo #jubileum http://ow.ly/pedOq  

Op naar volgend jaar:
Zondag 5 oktober 2014 Battle of Utrecht. Be there???