Barada Trainingskamp

Eerder deze maand was er in Slovenië het jaarlijkse trainingskamp van Sahyun Tomaz Barada. Onder de deelnemers bevonden zich veel Nederlandse Taekwon-Doins. Ook Sabum Tim Kool en Boo-Sabum Cody Oranje waren op het kamp aanwezig en daarom hebben we hen gevraagd naar hun ervaringen.

Sabum Tim: “Het kamp is elk jaar weer een heel leuk uitje. Zowel de reis erheen, de mensen die je er ontmoet, het trainen en de feestjes in de avond. Het is een heel toegankelijk kamp. Iedereen kan daar aan meedoen.”

Boo-Sabum Cody: “Na meerdere keren te hebben deelgenomen aan het kamp was het cancelen ervan vanwege covid een domper. Toen ik hoorde dat het dit jaar wel weer door ging stond dit meteen in mijn agenda genoteerd.” Hij vervolgt: “Ik heb het kamp altijd als leerzaam en superleuk ervaren. Dat was dit keer ook niet anders. Het is altijd tof om met alle bekende atleten en coaches te kunnen trainen en zo kennis uit te wisselen. Naast hard trainen is er ook altijd een plek om te socializen met elkaar.”

Point Fight

“Er wordt tijdens het kamp lesgegeven door kampioen van verschillende Martial Arts/vechtsporten. Naast Taekwon-Do is er Kickboksen (alle disciplines), MMA, Boksen. Ik vind vooral het Point Fight van het Kickboksen erg interessant. Hoe snel deze mensen kunnen bewegen. Dat is iets waar wij Taekwon-Doins veel van kunnen leren.”, aldus Sabum Tim.

“Persoonlijk gezien leer ik niet echt hele nieuwe dingen”, zegt Boo-Sabum Cody. “Wel wordt het soms net op een andere manier uitgelegd, waardoor je het dan anders oppakt. In combinatie met de vele verschillende atleten die er zijn, kan dat erg positief uitpakken.”

Sabum Stephen Tapilatu

Ook bij dit kamp aanwezig was onze bondstrainer Sabum Stephen Tapilatu.
Sabum Tim vertelt: “Uiteraard is de training van onze eigen Sabum Stephen Tapilatu samen met zijn zwager Sahyun Tomaz Barada het interessantst. Maar ook van het stretchen van Bianca Barada-Tapilatu en de Point Fight lessen van Elijah Everill heb ik veel geleerd.”
Boo-Sabum Cody heeft bijna alle trainingen gevolgd. Hij heeft een lijst van topcoaches gemaakt, die uit de volgende personen bestaat: Sahyun Tomaz Barada, Sabum Stephen Tapilatu, Bianca Barada-Tapilatu, Ales Zemljic, Elijah Everill en Zavec. Hij vertelt: “Persoonlijk had ik dit jaar veel interesse voor de lessen van Elijah Everill, meervoudige wereldkampioen WAKO Kickboksen uit Groot-Brittannië. Hij gaf les in het WAKO Point Fight. Zeer leerzaam en voor het eerst dat Elijah les gaf op het kamp.”

Aanrader

Is het aan te raden om hieraan mee te doen, vragen wij Sabum Tim en Boo-Sabum Cody. Sabum Tim antwoordt: “Zeker! Het kamp is er voor iedereen en voor alle niveau’s en leeftijden toegankelijk. Je hoeft niet aan alle trainingen mee te doen. En naast de vele kampioenen lopen er ook beginners rond. Het is altijd goed om les te krijgen van verschillende leraren in verschillende disciplines. Zo ontwikkel je jezelf het beste. Daarnaast is het ook nog eens heel gezellig en heeft het feest altijd een thema”.

Boo-Sabum Cody vult aan: “Ja zeker weten! Dit omdat het op sportgebied heel leerzaam is, zowel voor mensen die keihard willen bikkelen als voor mensen die lekker een paar uur willen sporten. Daarnaast is het ook een heel gezellig en sociaal weekend met elkaar.”

Volgend jaar is er weer een Tomaz Barada Camp. Hou de berichtgevingen in de gaten. Het is zeker de moeite waard.

.

Delen op Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email