Barneveld Fighting Cup 2007

In het weekeinde van 23 t/m 25 november 2007 organiseerde KISPORT Martial Academy, http://www.kisport.nl/ een actief en eneverend weekend met vele activiteiten voor leden en daarbuiten.

Een volledig verslag treft u hier aan. Bij voorbaat willen wij iedereen die meegeholpen heeft aan dit fantastische weekend bedanken voor de inzet, zonder jullie was dit niet gelukt. Mochten er vragen open staan en of suggesties zijn voor een volgend evenememt dan verneem ik dit graag.

Harry van Schaik
KISPORT Martial Academy
www.harryvanschaik.nl

Seminar Sabum Jerzy Jedut
Op vrijdag 23 november 2007 was de Poolse toptrainer Jerzy Jedut, 6e Dan en technisch verantwoordelijke in Polen en de AETF, bij KISPORT Taekwon-Do in Utrecht  aanwezig om aan ongeveer 60 kinderen les te geven. Een mooie gelegenheid voor de kinderen om met zo’n goede trainer zeer leuke en energieke oefeningen te doen. Een groot succes! I.T.F. Nederland president, Master James Tjin-A-Ton kwam langs om Sabum welkom te heten in Nederland.

Kijk voor de foto’s op http://www.kisport.nl/BFC1foto.htm en een verslag van deze training is binnenkort te vinden op http://www.kisport.nl/BFC/uitslagen.htm

Seminar Master Willy van de Mortel en Sabum Jerzy Jedut
Op zaterdag 24 november 2007 werd in de ochtend een seminar voor de jeugdleden van KISPORT Taekwon-Do in Barneveld gegeven. Ongeveer 50 leden deden hier aan mee.

Kijk voor de foto’s op http://www.kisport.nl/BFC2foto.htm en het verslag is te vinden op
http://www.kisport.nl/BFC/doc/Reporr%20241107%20Barneveld%20Fighting%20Cup%202007%20ITF%20Netherlands.pdf

In de middag kwam Master Willy van de Mortel, 7e Dan en toptrainer van vele kampioenen om samen met Sabum Jedut de junioren en senioren van KISPORT Taekwon-Do te onderwijzen. Een gesplitste les met sparring en basisoefeningen voor de technische mensen van deze toptrainers. Master Coos van den Heuvel bracht een bezoek ter voorbereiding op de Barneveld Fighting Cup 2007 aan deze seminar.

Kijk voor foto’s http://www.kisport.nl/HistoryBFC2007.html en een verslag is te vinden op http://www.kisport.nl/BFC/doc/Reporr%20241107%20Barneveld%20Fighting%20Cup%202007%20ITF%20Netherlands.pdf

Overleg tussen Sabum Jedut en Sabum van Schaik
Tijdens de maaltijden bij Sabum van Schaik thuis is Sabum Jedut op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen van de opstart van de Martial Arts Consultancy Group,
http://www.ma-cg.com/ (in ontwikkeling). Sabum Jedut zei er naar uit te kijken als het programma operationeel wordt. Dit staat in de planning voor na de zomer van 2008. Verder zijn er ook diverse mogelijkheden van ontwikkeling en samenwerking besproken.

Barneveld Fighting Cup 2007 
Met vele vrijwilligers werd er zaterdagavond de 24e november in 3 uur en 20 minuten de zaal omgebouwd tot een mooie arena. Met dank aan deze vele vrijwilligers van KISPORT, zonder hen was dit gala niet zo mooi geworden.

Op zondag 25 november 2007 gingen om 09.00 uur de deuren open en al velen kwamen gelijk binnen ondanks dat het toernooi pas om 12.00 uur zou beginnen! KISPORT was er echter klaar voor en begon direct te draaien. Met goede afspraken voor toegang, beveiliging, inschrijving, goederenverkoop etc etc was de start gauw gemaakt.

Om 10.00 uur was er een presentatie van Black Belt International, http://www.blackbeltintl.com/ waar ondergetekende vertegenwoordiger van is. Een mooie start met een informatiepakket voor leraren om nieuwe leden te krijgen en te behouden.

Na informatiebijeenkomsten voor scheidsechters, vrijwilligers en coaches was er een lekkere en prachtige gepresenteerde maaltijd voor scheidsrechters en coaches. Om 11.45 uur werd iedereen verzocht op te stellen. Na het voorstellen van de aanwezig Masters, Kampioenen en sponsorwervers was de start daar. Springen, Breken en Tuls tegelijkertijd onder leiding van Henny van Zon, 6e Dan en Master Coos van den Heuvel. 10 minuten later dan gepland begonnen de de sparringspartijen op 5 velden.

Om 15.00 uur prachtige demo’s van deelnemers aan het Pre-Arranged Sparren die allen werden beloond met een mooie beker. Onze dank ervoor en prachtige foto’s hiervan kwamen in de plaatselijke krant.

Na prachtige partijen en soms interessante beslissingen waren 4 velden om 17.15 uur klaar en het laatste veld om 17.25 uur. Een mooi einde op een prima dag. Meer dan 200 bezoekers, een wethouder die in cognito langs kwam, twee kranten die verslag uitbrachten en ga zo maar door. Een topdag met maar 1x een extra check van de EHBO –wat later meeviel-.

Hierbij enkele uitspraken van bezoekende deelnemers, coaches etc..

1. Complimenten voor de organisatie!
Micha van der Meer – Hwarang Dragon;

2. Allereerst wil ik mijn bewondering en waardering uitspreken over de organisatie van BFC van gisteren. Volgens mij hebben wij aan bijna alle promat toernooien deelgenomen maar dit toernooi was tot in de puntjes verzorgt. Alles verliep op een strakke en correcte manier. Volgens mij is dit het best georganiseerde toernooi van Promat tot nu toe en zijn jullie zeker op de goede weg om op deze manier toernooien te organiseren. Dit zullen/kunnen niet veel scholen of bonden nadoen. Ga zo door.
Martien Schelle – TSD Dekker

3. Harry, Goed gedaan allemaal. Aankleding, catering, geluid etc. Ook ondanks de vele onderdelen en het later beginnen toch op tijd geëindigd. Dik in orde. Zo zetten wij Promat wel goed op de kaart. Ben benieuwd wat de gemeente ervan gevonden heeft.
Master James Tjin-A-Ton

4. Ik had van Mark Reijen gehoord dat het een leuk toernooi was geweest in Barneveld en dat geloof ik meteen.
Chaib el Maach, Consulent Tijd voor Vechtsport.
5. Eerst nog een compliment voor de wedstrijden van afgelopen zondag. De organisatie liep goed en ik vind het een prestatie om alle poules binnen de tijd af te ronden gegeven het feit dat het om een halve wedstrijddag ging. Taekwon-do Delft heeft goede zaken gedaan en is met 10 prijzen op 11 deelnemers naar huis gegaan.
Michel Michon – TKD Delft

6. Heb tot nu alleen maar positieve reacties gehoord over afgelopen zondag.
Master Coos van den Heuvel

7. Even mijn persoonlijke complimenten voor de strakke en goed verzorgde verloop van de wedstrijd dag. Niet alleen hebben onze knokkers een leuke dag gehad, de verse A klassers zien dat er na jaren van glorie in de B klasse heeeeeel hard gewerkt moet worden om aan het niveau van menig van vandaag aanwezige knokker te voldoen (in de A klasse).
John van Dam – Soo Bak Gi

8. Ontzettend bedankt voor de organisatie gisteren. Wat ons betreft was het een leuke en gezellige dag die organisatorisch goed in elkaar zat, een fijn  doorlopend programma en lekker op tijd klaar.
Vincent Vrijsen – Sportschool Kicks

Bijlagen
1. Deelnemers, scheidsrechters en coaches klik hier
http://www.kisport.nl/BFC/doc/List%20clubs%20participants-referees-coaches.pdf

2. Gasten en sponsoren BFC klik hier
http://www.kisport.nl/BFC/doc/Hounered%20quests.pdf

3. Uitslagen klik hier
http://www.kisport.nl/BFC/doc/Uitslagenlijst%20BFC%202B.pdf

4. Krantenartikelen klik hier
http://www.kisport.nl/BFC/fotogalerij.htm

Afbreken van de zaal!
Vele handen maken licht werk, na 1 uur en 10 minuten was de zaal leeg en om 19.00 uur de vrijwilligers weer thuis. Taekwon!!

Goede doel, Action Foundation.
Dit toernooi is opgezet ten behoeve van http://www.kiva.org/ waar KISPORT Martial Academy de Action Foundation voor heeft opgericht. Met de opbrengst van dit toernooi kunnen weer vele goede doelen worden gesetund onze dank hiervoor.

Namens KISPORT Martial Academy, Taekwon!

Harry van Schaik
KISPORT Martial Academy
http://www.kisport.nl/