Battle of Utrecht 2009

Op zondag 27 september was het dan zover, de derde editie van “The Battle of Utrecht”. Dit grote internationale toernooi, dat tevens deel uit maakt van de Promat

(http://www.promatour.com/)
werd door Taekwon-Do IN NAE DO KWAN zelf georganiseerd. De opkomst van meer dan 330 deelnemers van 36 clubs, onder andere uit Zweden, België, Luxemburg, Duitsland en Ierland, gaf een mooie internationale tint aan dit toernooi.
Voor aanvang van het toernooi werden de aanwezige Masters in het zonnetje gezet door Sahyun James en Boosabum Liesbeth, aangezien zij toch pioniers zijn van ITF Taekwon-Do in Nederland.
Ook oud leerling Harry v Schaik(één van de oprichters v Promat) kreeg samen met Henny v Zon een special handgemaakte koperen medaille, door Stichting Horizon uit Marokko.
Als Taekwon-Doin is één van de doelstellingen(naast het sportieve, martial arts gedeelte) iets betekenen voor anderen en dat doen wij door deze stichting financieel te steunen. Alle proeflesgelden en nu de entree gelden, gaan daar naar toe. “Je moet kunnen geven om ook te kunnen ontvangen” Zie ook onze website.
www.itf-taekwondo.nl

Het Ierse team, dat ter voorbereiding op de komende WK in Argentinië ook aanwezig was, kwam zich meten tegen de Nederlandse toppers. Vooral in de klasse senior heren -63 kg en -71 kg was er een mooie Battle te zien. Helaas stonden twee Ieren in de finale tot -63kg en werd een andere derde in de klasse tot 71 kg. Ook de Belgische toppers, voornamelijk bij de dames, hebben hun visitekaartje afgegeven. Zie de uitslagen.
De beste club van die dag was Hwa-Rang uit België, gefeliciteerd.
Door de goede organisatie van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN en medeorganisator Henny van Zon en de hulp van Martin Schellens, verliep de dag erg spoedig. Niet te vergeten de hulp van de vele vrijwilligers, clubleden en scheidsrechters.

Al met al een zeer geslaagde en voor velen een zeer leerzame dag.

Op naar de 4e Battle of Utrecht op 4 oktober 2010!

Kijk van de week voor alle foto’s naar onze eigen hyves pagina http://itf-taekwondo.hyves.nl/
en via You tube Battle of Utrecht en tevens via onderstaande link: http://kisport.hyves.nl/widget/98474057/Battle_of_Utrecht_2009_Promat/kLz7/

Taekwon

Sahyun James & Boosabum Liesbeth
Taekwon-Do IN NAE DO KWAN
www.itf-taekwondo.nl

Reactie uit Duitsland:

Wir bedanken uns nochmal für die Freundlichkeit & waren mit allem zufrieden.
Es war ein sehr gutes organisiertes Turnier.
Es hat uns Spaß & Freude bereitet.
Danke.
 
Mfg,
Nurcan Kaya TKD Won Germany