Battle of Utrecht

Op zondag 30 september was het zo ver eindelijk weer een toernooi in Utrecht georganiseerd door Taekwon-Do IN NAE DO KWAN “Battle of Utrecht”. Dit toernooi maakt deel uit van Promat (http://www.promat.nl/).

Master James Tjin-A-Ton en zijn vrouw Liesbeth Willems met WOC Henny van Zon met naast een handvol vrijwilligers hebben alles zo goed mogelijk georganiseerd.
De sponsor van ITF Nederland M&M Sports was er ook met een standje.
In totaal 300 deelnemers van 30 clubs uit Nederland, België, Duitsland en Wales waren aanwezig.
I.T.F. België was met 48 deelnemers het best vertegenwoordigd, naast de organiserende club met 28 deelnemers.
Onderdelen waren sparing en tuls voor jeugd, junioren en senioren. De schoolhoofden/coaches konden op die dag ook de beste mat- en hoekscheidsrechter kiezen. Master James al tientallen jarenlang actief als Jury president tijden finales van de EK’s en WK’s weet hoe belangrijk het scheidsrechteren is. Deze bepalen o.a. het niveau van het toernooi en mogen dus wel in het zonnetje gezet worden.
Sabum Annick van Driesche uit België en Boosabum Cathleen v d Lee werden uitgekozen als respectievelijk de beste mat- en hoekscheidsrechter.
Op elk veld waren er voldoende scheidsrechters en ook zelf ook matters zodat er voldoende gewisseld kon worden. Er was zelfs een ook een lekkere Surinaamse warme maaltijd zodat de scheidsrechters voldaan en uitgerust weer aan de slag konden.
Gestreden werd er op z.g. puzzelmatten wat de veiligheid van de deelnemers verhoogd, naast bij de jeugd de hoofdbeschermers.
Het toernooi verliep voorspoedig en het niveau bij het sparren was hoog te noemen. Om 16.30u waren alle poules afgewerkt en kon iedereen op tijd en met een voldaan gevoel naar huis.

Na het toernooi kregen de organisatoren van allerlei schoolhoofden/coaches en deelnemers complimenten over het toernooi.

Taekwon

Sahyun James/Boosabum Liesbeth Willems
Taekwon-Do IN NAE O KWAN
http://www.itf-taekwondo.nl/

Hieronder op- en aanmerkingen van schoolhoofden/coaches/deelnemers.

Beste Master James Tjin-A-Ton ,
 
Afgelopen zondag heb ik voor het eerst met eigen leerlingen deelgenomen aan een Taekwon-Do toernooi. Via deze weg wil ik u complimenteren met de organisatie van de Battle of Utrecht. De sportiviteit, gemoedelijke sfeer en de opkomst maken het voor mij en mijn leerlingen tot een zeer geslaagde dag. Het enthousiasme voor Taekwon-Do is onder mijn leerlingen na zondag nog groter geworden en ik ben er van overtuigd dat ze aan meer toernooien deel zullen nemen.
 
Mijns inziens was de Battle of Utrecht een mooi visitekaartje voor onze mooie sport, het ITF Taekwon-Do.
Bedankt voor de geweldige dag en tot volgend jaar!
 
Groeten,
 
Graziella Idili

Hallo Master,

Ik heb geen negatieve kritieken gehoord tot nog toe, en ik denk zelf ook dat alles vlot is verlopen (met een mooi uur om terug huiswaarts te keren).
Het enige probleem dat we op onze ring ondervonden (maar dat is de fout van de coaches, niet van de organisatie) is dat we regelmatig op zoek moesten naar de deelnemers, of dat ze niet klaar stonden als ze er wel waren.

Groetjes,

Sabum Annick I.T.F. België

Een pluim vandaag voor de organisatie van the Battle of Utrecht. Taekwondoschool Juche Den Haag.

Goede organisatie, mooie opbouw velden. Goede wedstrijden en resultaten. Niets te klagen over de scheidsrechters.

Sabum Chiel Koguryo.

Joshua Arens TC Nijmegen. Goede organisatie/wedstrijd Battle of Utrecht

Art: 6 x een 1e plaats, 2 x een 2e plaats en 4 x een 3e plaats…best aardig. Goed toernooi in Utrecht.

Master James en Liesbeth,

Hekken aan de voorkant was handig geweest en altijd die handen van vrijwilligers blijft een probleem. Ook de geluidsinstallatie mocht iets beter, was vrij zacht. Bijna was een poule geweest van mijn jongen die we niet hadden horen oproepen terwijl ik toch altijd goed probeer op te letten……
Bedankt voor de inzet vandaag, was een genoeglijke dag. Helmen bedankt voor het lenen

Eten was geweldig…

Groet,

Sabum Harry van Schaik