Boosabum Fleur Faassen wereldkampioen op het E-Tournament

 

Op zaterdag 17 oktober is Boosabum Fleur Faassen van In Nae Do Kwan wereldkampioen geworden van het E-Tournament. I.T.F. Nederland feliciteert haar met deze geweldige prestatie. Boosabum Bo Rook van sportschool Tim Kool deed ook mee aan dit toernooi en is 3e geworden. De felicitaties gaan daarom ook naar Boosabum Bo met het behaalde resultaat.

Wij hebben Boosabum Fleur een aantal vragen gesteld, maar hierover later. Want wat is het E-Tournament.

E-Tournament

Dit toernooi is uit nood ontstaan vanwege de wereldwijde pandemie. Alle wedstrijden zijn vervallen of uitgesteld. ITF wereldorganisatie heeft daarom gekeken naar mogelijkheden om toernooien online te organiseren.

Het eerste kleine online toernooi was van Master Vones uit Duitsland. De ervaringen die tijdens dat toernooi werden opgedaan, waren de basis voor dit eerste Open Wereldkampioenschap ITF Taekwon-Do.

In totaal hebben zich 906 deelnemers uit 39 landen ingeschreven met Noorwegen als grootste leverancier (159 inschrijvingen). Nederland heeft zich met 11 deelnemers ingeschreven.
Er waren uiteraard ook scheidsrechters nodig, die het hoge niveau van de deelnemers moesten beoordelen. Master Coos van den Heuvel en Sabum Rory de Vries waren voor Nederland de scheidsrechters.

Op 3 oktober is het toernooi van start gegaan en had de volgende onderdelen: individuele Tul, team Tul en pre-arranged sparring.

De deelnemers moesten filmpjes maken van het onderdeel/de onderdelen waar ze zich voor hadden ingeschreven, waarna ze werden ingestuurd. De filmpjes werden eerst beoordeeld door onder andere Master Coos of ze volgens de officiële regels waren gemaakt. Nadat ze werden goedgekeurd, werden de filmpjes aan de scheidsrechters getoond. Toeschouwers konden meekijken met de filmpjes. Tenslotte was alles online.

Scheidsrechters van over de gehele wereld beoordeelden de ingezonden filmpjes. Door de verschillende tijdzones waar de scheidsrechters in bevonden moesten de deelnemers vaak lang wachten op hun uitslag. Zo zat ook Boosabum Fleur de gehele zaterdagavond in spanning te wachten op de uitslag van wel of geen wereldkampioen.

Toch even aan Boosabum Fleur vragen hoe het nu voelt om wereldkampioen van het eerste E-Tournament te zijn. Ook al omdat ze niet echt naast een tegenstander stond. “Het voelt heel anders dan normaal. Normaal heb je die spanning van al die mensen die om je heen staan. Nu is dat er niet”.

De voorbereiding en de uitvoering was ook anders dan normaal. Hoe ging dat nu? ”Ik kreeg al van te voren te horen welke tuls ik moest gaan lopen, dus kon ik me daar al op voorbereiden. Ook was het toernooi verspreid over meerdere dagen. En als ik tijdens het filmen een fout maakte konden we hem nog een keer opnemen. Ook kon ik de vorige partij van mijn tegenstander terugkijken. Dit was handig, zo kon ik weten of ik bijvoorbeeld op mijn kracht moest letten of meer op iets anders.”

Begeleiding

“Ik werd tijdens het toernooi begeleid door Saseong James en Sabum Randy en de opnames waren op de locatie Maarssen van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN.”

Was het zwaar?

“Tussendoor heb ik gewoon school gehad en moest ik wel plannen wanneer ik mijn tuls kon lopen. Soms konden we pas laat in de avond de video’s opnemen, na een hele dag school en huiswerk. Dat was best zwaar.”

Zou je een zulk toernooi in deze tijd willen aanraden?

“Vanwege het corona virus kunnen de wedstrijden niet doorgaan, dit is de beste oplossing. Ik raad dit dus aan om zo competitief te blijven.”

Hoe ga je nu je prijs krijgen?

Er bestaat online niet zoiets als een podium? “De winnaars krijgen certificaten en die worden naar de scholen gestuurd.“

 

 

Delen op Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email