Clubdag Sung Zang in het teken van Po-Eun

Op zaterdag 2 juli organiseerde Taekwon-Do vereniging Sung Zang de jaarlijkse Clubdag. Boosabums Sandra en Jasper hadden een uitgebreid spel, vol van fysieke en mentale uitdagingen, bedacht rond Po-Eun. Daarna werd de dag gezellig afgesloten bij het huis van sahyun Martijn met een uitgebreide barbecue (onder leiding van clubvoorzitter boosabum Steven).

De groep deelnemers aan het spel verzamelde zich aan de voet van de Kardingerbult. Alles draaide om de Koreaanse dichter en diplomaat Chong Mong Chu, die vooral bekend is onder zijn pseudoniem Po-Eun en de gelijknamige 11e tul van Taekwon-Do. In 1392 werd Po-Eun namelijk vermoord door aanhangers van de nieuwe koning (Yi Seong Gye, oftewel Taejo, de eerste koning van Joseon) met een ijzeren hamer op een brug.

De bedoeling van het spel was om die hamer (die voor de moordenaars klaar lag in een kist) te ontvreemden en zo de aanslag te voorkomen. Maar daarvoor had de groep een cijfercombinatie nodig voor het slot… Drie uur lang werden er opdrachten, uitdagingen en spellen uitgevoerd, waarmee de groep stukjes van het portret van Po-Eun verdiende. Achterop dit portret van Chong Mong Chu bleek een ingewikkelde rekensom te staan.

Die werd gezamenlijk opgelost en snel kon de kist opengemaakt worden. De ijzeren hamer werd in beslag genomen en daarmee was Po-Eun gered en het spel gewonnen!

Opvallend was dat de informatie over Po-Eun die overal in het spel verwerkt zat, heel goed opgepikt en onthouden werd door de leden. Bij navraag op de training van maandag, wist iedereen de details nog op te rakelen. Geweldig gedaan!

Een zeer gezellige avond volgde, met verrukkelijk eten, verzorgd door boosabum Sandra en opgebakken door boosabum Steven.

Wil je meer lezen over deze Clubdag en nog veel meer foto’s bekijken, bezoek dan de website van Sung Zang: http://www.sungzang.nl/SZ/2022/07/05/clubdag-sung-zang/