Danexamens bij verschillende verenigingen

In de laatste maanden van dit jaar hebben Taekwon-Doins van enkele verenigingen van I.T.F. Nederland examen gedaan voor een Dangraad. We maken een kleine opsomming van de geslaagden.

Op 17 december zijn twee bijzondere danexamens afgenomen bij Ohdokwan. Allereerst het examen van Willie Bouman, die misschien wel de oudste actieve Taekwon-Doïn van Nederland is: Willie is 76 jaar oud!
In de vorige eeuw (begin jaren`80) trainde Willie al bij het wijkcentrum waar Sahyun Art les gaf. Net als Sahyun Art kwam Willie bij Jan-Willem Stoker vandaan en hij was toen al blauwe band.

Na een periode van ruim 25 jaar kreeg Sahyun Art een mail van Willie, waarin stond dat hij weer wilde komen trainen! Dat was een bijzonder weerzien na al die tijd. Willie is weer helemaal opnieuw begonnen bij Ohdokwan en hij heeft zich van witte band weer helemaal omhoog gewerkt met als resultaat: het behalen van zijn 1e dan!


Natuurlijk zijn wij heel erg trots op deze prestatie van Willie. Hij laat zien dat dat hij de derde Tenet heel goed heeft begrepen.

Het tweede danexamen is voor Sahyun Art ook een hele bijzondere: na zijn twee zoons (Sahyuns Edwin en Ron van der Lee) heeft nu zijn 15-jarige dochter Kira haar 1e dan behaald! Uiteraard zijn vader Art en haar broers apetrots op haar.

Op 20 november was er het examen van Anita Didderiens voor haar 1e Dan. Lees hier haar verhaal.

Bij Taekwon-Do Nieuwegein waren op er 11 december zelfs 11 kandidaten die examen voor een Dangraad hebben gedaan. Bobby, Peter, Ariecke, Joppe, Bob, Tim, Colin, Ana-Liza, Ashwin, Jashwant en Louis. Zij trainen bij Taekwon-Do Nieuwegein, Taekwon-Do Vathorst (= een vestiging van Taekwon-Do Nieuwegein) en Taekwon-Do Academie Namu Kwan.

Bij Twimyo Zaandam waren er op 10 december zes kandidaten die voor een Dangraad opgingen.

En als laatste hebben dit weekend bij Taekwon-Do IN NAE DO KWAN Silke, Kenya, Deena, Julian, Anniek en Jack hun Danexamen afgelegd.

Aan alle geslaagden: Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe dangraad.