De nieuw aangestelde vertrouwenspersoon stelt zich voor

Het bestuur van I.T.F. Nederland heeft een vertrouwenspersoon aangesteld. Wie is de nieuwe vertrouwenspersoon. Wij stellen haar aan jullie voor.

Allereerst gefeliciteerd met de aanstelling. Kun je jezelf even voorstellen?

“Dank je wel! Mijn naam is Marjolein van de Veerdonk, ik ben 48 jaar, getrouwd met Jeroen en samen hebben wij twee geweldige kids Chris (19) en Joyce (17). Chris is heel actief met Taekwon-Do, maakt ook deel uit van het Nederlands selectieteam. En zelf doe ik ook aan deze sport, maar dan echt recreatief (Chris heeft het talent duidelijk niet van zijn moeder). In het dagelijks leven ben ik Algemeen Directeur van WerkTalent, een organisatie voor arbeidsbemiddeling. Ik ben al ruim 26 jaar werkzaam in de HR dienstverlening. Voor WerkTalent heb ik 25 jaar bij ManpowerGroup gewerkt.”

Wat is de aanleiding geweest om op deze functie te solliciteren?

“Bij mijn vorige werkgever heb ik zo’n jaar of 8 de rol van vertrouwenspersoon vervuld, dus toen ik hoorde dat jullie op zoek waren naar een vertrouwenspersoon vond ik het eigenlijk heel logisch om te solliciteren. Het is mooi om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan deze sport.”

Waarvoor kunnen mensen bij jou terecht? Welke hulp kun je ze bieden?

“Je hoopt natuurlijk dat ik nooit echt nodig zal zijn. Maar men kan bij mij terecht als er sprake is van ongewenst gedrag. Je kunt hierbij denken aan pesten of seksuele intimidatie. Ik ga op zo’n moment, uiteraard volledig vertrouwelijk, met de persoon in gesprek en samen bepalen we of en zo ja welke vervolgstappen we nemen om het op te lossen.”

Waar zit jouw kracht?

“Ik ben van nature iemand die goed kan luisteren en heel integer is. Dat laatste is natuurlijk ook wel een voorwaarde voor deze rol.”

Stel dat de situatie zich voordoet, dat de partijen er niet uit komen, wat ga je dan doen? Wat zijn jouw mogelijkheden?

“Het is altijd aan de persoon die het betreft om te bepalen wat het vervolg zal zijn. Een van de opties is het indienen van een officiële klacht.”

Wat wil je tegen iedereen van I.T.F. Nederland zeggen?

“Laten we met elkaar ervoor zorgen dat ik het heel erg rustig zal hebben. Want dat betekent dat we met respect met elkaar omgaan en dat is toch waar deze sport voor staat.”

Tot slot….

“Misschien goed om te weten dat ik ooit ook een cursus gevolgd heb voor de rol van vertrouwenspersoon.”

 

Delen op Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email