De nieuwe bestuursleden van I.T.F. Nederland stellen zich voor

Tijdens de ALV op zondag 28 juni 2020 hebben de sportscholen die zijn aangesloten bij I.T.F. Nederland, een nieuw bestuur gekozen. Wie zijn de 4 bestuursleden die de komende 4 jaar I.T.F. Nederland zullen besturen? Daarom een voorstelronde en wat ze over hun nieuwe bestuursfunctie te zeggen hebben.

Het bestuur bestaat nu uit de volgende personen:

Voorzitter: Sabum Tim Kool

Voor diegene die mij nog niet kennen; ik ben Tim Kool, 35 jaar en eigenaar van Sportschool Tim Kool. Vanaf mijn 6de beoefen ik al ITF Taekwon-Do. Tussen 2000 en 2015 heb ik Nederland kunnen vertegenwoordigen op diverse internationale toernooien en daarbij heb ik gelukkig meerdere titels kunnen binnenslepen. Daarnaast organiseren wij ook diverse activiteiten, waarbij de Holland Cup en de SSTK Open de bekendste zijn.

Secretaris: Boosabum Bo Rook

Ik ben Bo Rook, 26 jaar en werk bij sportschool Tim Kool als manager en trainer. Ik heb mijn studie sport & bewegen en sport & management afgerond. Daarnaast heb ik nog verschillende cursussen gevolgd om verder te leren. Ik beoefen de sport Taekwon-Do sinds 2000 en ben nog steeds even enthousiast. Sinds 2008 zit ik in de Nederlandse selectie en vertegenwoordig ik Nederland met veel plezier op internationale en nationale toernooien.

Penningmeester: Henno Kleijwegt

Eerst is mijn zoon lid geworden van Hwa Rangdo, daarna ben ik ook lid geworden van Hwa Rangdo met een aantal andere vaders. Op een gegeven moment ben ik tot voorzitter gekozen. Hwa Rangdo is een vereniging in Flevoland.

Algemeen bestuurslid: Boosabum Jeroen van de Veerdonk

Ik ben Jeroen van de Veerdonk en ben 14 jaar geleden op mijn 36e begonnen met Taekwon-Do door (je raadt het nooit) Chris van de Veerdonk (= zoon, red.), ondertussen ben ik 1e Dan. Ik heb een financiële achtergrond qua opleiding en in eerste instantie ook qua werkervaring. De laatste jaren ben ik als zelfstandig ondernemer druk bezig.

Wat is hun motivatie om in het bestuur plaats te nemen?

Wij zijn natuurlijk benieuwd naar een ieders motivatie voor een bestuursfunctie.

Sabum Tim: “De laatste 15 jaar ben ik lid van I.T.F. Nederland. Daarbij heb ik onze organisatie ontzettend zien groeien in de breedste zin van het woord. I.T.F. Nederland heeft mij heel veel goede dingen gebracht. Nu is het tijd voor mij om zoveel mogelijk terug te geven.”

En Boosabum Bo zegt hierover: “In de afgelopen jaren is I.T.F. Nederland flink gegroeid als organisatie in het binnen- en buitenland. Ik wil graag ondersteunen om dit proces voort te zetten. Taekwon-Do is mijn passie en ik wil dit enthousiasme delen met de leden van I.T.F. Nederland en daarbij mijn steentje bijdragen.”

De voorzitter van Hwa Rangdo, Henno, zit bepaald niet stil. “Naast Taekwon-Do en een drukke baan, ben ik lid van de Raad van Toezicht van het openbaar onderwijs in Flevoland en lid van een adviescommissie voor HBO bedrijfseconomie van Hogeschool Windesheim. Ik vind het leuk en belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn als vrijwilliger. Ik werd gepolst door Jair Stenhuijs (de vorige penningmeester) en draag graag mijn steentje bij. Er is veel mogelijk op de basis die gelegd is.”

Boosabum Jeroen heeft net als Henno veel ervaring in het bedrijfsleven. “Ik hoop dat mijn ervaring vanuit de accountancy verbeterpunten kunnen aanbrengen binnen deze organisatie. Daarnaast ben ik van mening dat een organisatie als deze veel vrijwilligers nodig heeft, waardoor ik mezelf opgegeven heb om bestuurslid te worden.”

Wat kunnen we allemaal van ze verwachten?

Het nieuwe bestuur wordt op dit moment ingewerkt door het vorige bestuur. Volgens Sabum Tim gaat het echter nog even duren voordat het nieuwe bestuur de organisatorische zaken van I.T.F. Nederland zich eigen hebben gemaakt. “We beginnen tenslotte met een compleet nieuw bestuur. We willen de lijn voortzetten die het vorige bestuur heeft ingezet. Daarbij willen we I.T.F. Nederland meer professionaliseren en de leden/scholen dichter bij elkaar te brengen. I.T.F. Nederland zijn we tenslotte met elkaar.”

Boosabum Bo is het met Sabum Tim eens en vult hem daarbij aan: “In samenwerking met sportschoolhouders, commissieleden en leden van I.T.F Nederland willen we daarbij nieuwe ideeën verwerken. Wij zijn erg enthousiast om te beginnen en willen met iedereen samenwerken.”

“We gaan dit samen doen”, aldus Henno, ”We zijn een bond, dus voor en door de leden. Luisteren waar behoefte aan is, voortborduren op wat al gedaan is en prioriteiten bepalen. Er zijn een heleboel ideeën.”

Boosabum Jeroen: “We willen de uitgangspunten van het vorige bestuur als beginpunt nemen en verlengen met eventuele verbeterpunten mede aangedragen door de leden van I.T.F. Nederland”.

Wat wil het nieuwe bestuur bereikt hebben na 4 jaar?

Sabum Tim spreekt de hoop uit dat de leden en sportschoolhouders van I.T.F. Nederland na 4 jaar terug kunnen kijken op een periode van groei, professionalisering en samenhorigheid. Ook Boosabum Bo hoopt dat wij allemaal tevreden en met veel plezier terug kunnen kijken naar de afgelopen 4 jaar. Het allerbelangrijkste is plezier hebben met sporten.

“Er is veel versplintering, maar je ziet ook dat wij groeien en het goed doen. Ik hoop dat we vooral veel tevreden scholen hebben over 4 jaar, want die dragen de bond. En daardoor groeien we vanzelf. Niet alleen in ledental, maar ook in kwaliteit.”, vertelt Henno. “Ik hoop dat I.T.F. Nederland over 4 jaar in alle facetten een grotere bond zal zijn, zowel in ledental en aantal sportscholen, als ook in gedrag, en hoe er naar onze bond van buitenaf gekeken wordt. Een bond waar iedereen lid van wil worden.”, vult Boosabum Jeroen aan.
Boodschap aan de leden van I.T.F. Nederland

Welke boodschap hebben jullie naar de leden toe?

Sabum Tim: ”Het maakt niet uit of je net begonnen bent met ITF Taekwon-Do of al jaren bezig bent. I.T.F. Nederland is er voor iedereen. Als bestuur zijnde zullen we er alles aan doen om er zoveel mogelijk voor alle leden te zijn.

Boosabum Bo heeft als boodschap: “Plezier in bewegen is het belangrijkste. Taekwon-Do is een brede sport en er is voor iedereen, iets waar hij/zij zich in kan vinden en zichzelf in kan ontwikkelen. Wij als bestuursleden zullen er zoveel mogelijk aan doen om sportieve activiteiten voor iedereen te organiseren en er zoveel mogelijk voor jullie te zijn. We zijn altijd bereikbaar voor iedereen, dus voel je vrij om ons eens te benaderen voor ideeën of een gezellig gesprek.”

Henno wil de leden bedanken voor het vertrouwen. “Geef het bestuur even de tijd om op stoom te komen, maar schroom niet om nu al met ideeën te komen”.

Boosabum Jeroen hoopt dat iedereen, of je nu recreatief deelneemt of actief deelneemt aan wedstrijden, lol beleeft aan de sport en voor jezelf een groei beleeft, en kracht, balans en zelfverzekerdheid vindt in de sport.

Tot slot

Wat hebben de bestuursleden als aanvulling op eerder gestelde vragen nog te vertellen?

Sabum Tim: “I.T.F. Nederland is een mooie organisatie waar veel mensen zich voor inzetten. Mocht je goede ideeën hebben, dan horen wij dat graag. Houdt ook de vacatures op de website goed in de gaten, want alle hulp is welkom. Samen zijn we I.T.F. Nederland.”

Boosabum Bo: “Het wordt een heel avontuur dat wij met elkaar gaan starten maar ik heb er onwijs veel zin in. Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen en de kans die wij hebben gekregen als bestuursleden. Ik kijk uit naar de samenwerking met jullie en hoop jullie snel bij de (online) activiteiten van I.T.F. Nederland te zien. Tot dan!”

Henno: “We kijken vaak naar wat er beter kan of wat er niet goed gaat. Als ik naar onze bond kijk, zie ik dat we een heleboel dingen heel erg goed doen. En dat is te danken aan alle scholen en vrijwilligers, want zonder leden, geen bond.”

Boosabum Jeroen: “Zoals ik eerder heb aangegeven, kan een organisatie als I.T.F. Nederland niet zonder vrijwilligers. Hierbij wil ik iedereen oproepen die iets wil doen om te helpen binnen de bond en commissies: geef jezelf op hiervoor! Met z’n allen wordt het dan echt onze bond.”

Alle bestuursleden zijn dus uit op groei, een bond met tevreden leden die saamhorigheid willen uitstralen en op een professionelere manier.

De commissie PR/Communicatie bedankt het nieuwe bestuur voor haar openhartige antwoorden en wenst ze veel succes toe voor de komende 4 jaar.

Sabum Bernd Raue
Commissie PR/Communicatie