European Cup Sochi 2019

Begin deze maand vertrok er een Nederlandse afvaardiging naar Rusland (Sochi) voor deelname aan de European Cup. Aan Bo Rook van Sportschool Tim Kool de vraag hoe was het daar. “Rusland was ontzettend gaaf. Ik kan niet anders zeggen. Toplocatie (Olympisch centrum), goede organisatie en mooie aankleding van het toernooi! Iets om nooit meer te vergeten.”

Wat was de aanleiding om naar Rusland te gaan?

“Er zijn meerdere redenen geweest om mee te doen aan de European Cup 2019 in Rusland. Allereerst vind ik het belangrijk om zowel nationaal als internationaal ervaring op te doen en jezelf te meten met andere internationale deelnemers. Ik heb zelf meegedaan aan de European Cup in 2017 (Polen), 2018 (Roemenië) en dit jaar was Rusland aan de beurt. Voor mij een bijzonder moment, wie weet kon ik drie jaar op rij winnen bij de senioren dames 2e Dan. Naast de beweegredenen voor mijzelf hierboven was het ook een onwijs gave locatie: “het Olympisch Centrum  – Iceberg Hall“ waar in 2014 de Olympische Winterspelen werden georganiseerd. Wie wil hier nou niet deelnemen? Een geweldige kans en die lieten wij niet aan ons voorbij gaan.”

Hoeveel deelnemers uit Nederland hebben er meegedaan? En hoeveel deelnemers waren er in totaal?

“Het was de grootste European Cup ooit met bijna 1000 deelnemers uit 29 verschillende landen. Uit Nederland zijn wij met vier mensen naar Sochi gevlogen, twee deelnemers en twee scheidsrechters. Namens Sportschool Tim Kool deden Sabum Rory (scheidsrechter), Cody Oranje (deelnemer) en ikzelf mee. Sabum Rory kreeg een mooie plek op de center ring als scheidsrechter en ging mee met Cody en mij om ons te supporteren. Ook was Grandmaster James (Taekwon-Do In NAE Do KWAN ) aanwezig als lid van de AETF Umpire Committee. We hebben een erg gezellige tijd met elkaar gehad in Sochi.”

Zijn er nog prijzen behaald door Nederlanders?

“Op vrijdag vindt altijd de Kids Cup plaats en hierin zagen wij al dat het niveau erg hoog was. Er komt weer een mooie generatie aan vanuit Oost-Europa. Op zaterdag en zondag was het tijd voor de European Cup. Cody en ik waren beiden ingedeeld op zaterdag. Cody deed mee aan tul en sparring. Na een paar mooie partijen viel hij helaas dit keer niet in de prijzen. Terwijl Cody zijn wedstrijden draaide, draaide ik op ring 6 mijn wedstrijden. Na spannende rondes wist ik een gouden medaille te behalen en mijn titels te verdedigen. Onwijs gaaf!  Terwijl wij aan onze wedstrijden deelnamen kwamen Grandmaster James en Sabum Rory ook in actie. Sabum Rory was dit toernooi ingedeeld op de center ring waar hij verschillende (team) finales mocht scheidsrechteren. Grandmaster James hielp overal vele scheidsrechters met kennis.”

Heb je daar nog iets bijzonders meegemaakt?

“Het was één groot avontuur. Je kunt beter vragen wat hebben wij niet meegemaakt? Een uitgebreid verslag over ons avontuur is te lezen op de website van Sportschool Tim Kool:

https://www.sportschool-timkool.nl/sportschool-tim-kool-op-de-european-cup-2019-in-sochi/

Wij kijken terug op een geweldig weekend. Goede organisatie van het toernooi, mooie locatie en één van de mooiste openingsceremonies die wij ooit hebben gezien! Wij willen de organisatie (All Russia ITF president Master Lazaros Tsilfidis en zijn team) bedanken dat wij zo gastvrij zijn ontvangen en voor de geweldige tijd.

Ook vind ik het belangrijk om te zeggen dat al deze bijzondere momenten niet haalbaar zijn zonder een goed team om je heen. Vaak wordt er alleen gekeken naar de resultaten en niet naar de weg die de personen bewandelen en de stappen die gemaakt worden. Ik wil daarom mijn trainers sabum Tim Kool, sabum Rory de Vries, mijn ouders, sponsoren en alle andere speciale mensen die betrokken zijn bij mijn droom bedanken voor de hulp en steun. Hopelijk volgen er nog meer bijzondere momenten en leuke avonturen met elkaar.”

Wij bedanken Bo voor haar openhartige antwoorden en feliciteren haar met haar gouden medaille.

Commissie PR/Communicatie