European Cup voor de deur

28279150_915913531910593_1812341252608723490_n

Niet alleen hier in de polder, maar ook internationaal zijn we als ITF Taekwon-Do organisatie volop in beweging, onder andere op wedstrijdgebied.

We hebben net een World Cup in Sydney achter de rug, die, ondanks de reisafstand, toch meer dan 1000 deelnemers trok uit 35 landen (goud en brons voor respectievelijk Bo Rook en Daisy Loke!).

Ter vergelijking: de World Cup 2016 in Boedapest (4x goud, 1x zilver en 6x brons voor Nederland!) trok 1852 deelnemers, en de World Cup die in 2020 in Slovenië zal plaatsvinden zal dat aantal naar verwachting overtreffen.

En het kan niet op: over 2 weken staat alweer de 9e Junior & Senior European Cup voor de boeg. De deadline voor inschrijven is 15 oktober a.s…. Al bijna 900 deelnemers van 63 clubs uit 26 landen gingen je voor, dus grijp die kans!

Ter vergelijking: vorig jaar in Lublin (Polen) waren er 379 deelnemers (1x goud voor Nederland!).

European/World Cups/Championships: wat is nou het verschil?

Onze wereldwijd overkoepelende ITF Taekwon-Do bond (International Taekwon-Do Federation) organiseert binnen haar gelederen enerzijds jaarlijks de continentale (c.q. Europese) en om de twee jaar de wereldkampioenschappen voor nationale selecties van aangesloten nationale federaties – en jaarlijks continentale (c.q. Europese) en om de twee jaar wereld “cups” voor aangesloten scholen vanuit de hele wereld.

Verder zijn de “Cups” ook voor jeugd gekleurde banden, in tegenstelling tot de “Championships”, die alleen voor junior en senior Dangraadhouders zijn.

Het aantal deelnemers op de European en World Cups kan behoorlijk fluctueren, afhankelijk van de datum en locatie van de European of World Championships.

Om je internationaal te meten hoef je echter niet zo ver te reizen: onze Master Series trekken deelnemers van wereldformaat, van Argentinië tot Japan! Zo staan de Open Dutch en Holland Cup in de Sportdata top 10 qua inschrijvingen en bedienen we samen met de Open Zeeuwse, de ITF Battle en het NK bijna 3500 startplekken per jaar voor deelnemers uit 35 landen.

Daarbij zijn er tal van andere mooie mogelijkheden voor de beginnende wedstrijdsporter en de “pro” binnen onze gelederen (Tim Kool Open, Fuji Mae Kids Cup, Wim Bakker Toernooi, Flevo Cup, ITF Gala, North Sea Challenge).

Zie vooral www.itf-nederland.nl/evenementen om niks te missen!

A.s. zondag start er een groep van 53 potentiële selectiekandidaten klaar om te vlammen en zullen vooralsnog 9 leden van Sportcenter Koguryo en 2 leden van Sportschool Tim Kool richting Sibiu (Roemenië) afreizen voor de European Cup… wie volgt!?

Alvast veel succes allemaal!