Het Online ITF Seminar

Op 27 februari 2021 volgden op ZOOM 285 deelnemers uit 44 landen het door ITF georganiseerde online sparring seminar. Voor Nederland verzorgden de Sahyuns Willy van de Mortel en Wijnand Tapilatu, Sabum Stephen Tapilatu en de Boosabums Maartje en Jorg Gubbels de lessen. De lessen werden in 6 sessies van 25 minuten gegeven.

Samen trainen
Wij hebben Sahyun Wijnand een paar korte vragen gesteld.
Hoe vond hij het om met zijn zoon samen een training te geven. “Ik vond het prachtig met mijn zoon een seminar te geven”.

Het seminar was mooi aangekleed en er waren veel verschillende lessen. Sahyun gaf wel aan dat de voorbereidingstijd vrij kort was, maar ze konden zich wel goed voorbereiden, omdat ze een eigen dojang hebben. “Wij hebben nagedacht hoe wij dat konden inkleden en toen hebben we gekozen voor pads en shield training.”

De lessen
“We hebben ook alle lessen gevolgd, maar niet meegedaan. En we hebben een aantal ideeën opgedaan”, aldus Sahyun Wijnand.

Het is geen ideale situatie om in de huidige tijd zo les te moeten geven. Stel dat Corona nog langer aanhoudt, zou u dit opnieuw willen doen? “Uiteraard willen we daaraan meewerken.
Maar het moet wel op een langere termijn gebeuren, zodat iedereen zich goed kan voorbereiden en de communicatie naar de bezoekers tijdig gebeurt.”

De samenwerking
Hoe was de samenwerking met alle andere leraren? Hebben jullie vooraf overleg gehad? Ik kan mij voorstellen dat je geen dubbele onderwerpen wilt behandelen. “De onderlinge samenwerking met de andere leraren was​ perfect. Wij kennen elkaar wel meer dan 20 jaar!
Uiteraard hebben we met elkaar via zoom de onderwerpen goed besproken.”

Wat waren de reacties na afloop? Sahyun zegt daarop: “Wij hebben veel lof gekregen van de deelnemers.”

Kortom, een geslaagd evenement in deze tijden van Corona.