I.T.F. Kids Program Dag

Zaterdag 7 februari organiseerde I.T.F. Nederland in samenwerking met Taekwon-Do IN NAE DO KWAN de eerste I.T.F. Kids Program Dag voor de allerkleinsten van 3 t/m 6 jaar. Het I.T.F. Kids Program is een nieuw ontwikkeld lesprogramma voor de doelgroepen van 3 t/m 5 jaar en van 6 t/m 8 jaar.

Voor beide doelgroepen is een uitgewerkte cursus met bijhorende studentenboekjes, die beiden vertaald zijn in het Nederlands, beschikbaar. Het boekje voor de leeftijd van 3 t/m 6 jaar is zelfs vrij te verkrijgen via het secretariaat. Alle beloningen zoals aanwezigheid, sterren, badges voor Omgaan met Vreemden, Gevaar en Pesten zijn tegen inkoopsprijs beschikbaar.

Nu dus een landelijke I.T.F. Kids Program Dag voor de doelgroep 3 t/m 5 jaar!  Aangezien Taekwon-Do IN NAE DO KWAN 10 groepen heeft in deze doelgroep was het vanzelfsprekend dat ze deze dag zouden organiseren. Een stagiaire van het ROC Sport en Bewegen heeft het draaiboek gemaakt en stuurde deze dag aan. De opkomst was met 70 deelnemers heel goed te noemen, de deelnemers kwamen vanuit Amersfoort tot en met Amsterdam.

In twee gymzalen kon aan zes activiteiten deelgenomen worden. De leraren hadden een selectie gemaakt van enkele onderdelen uit het programma.

In een spel kwamen alle Taekwon-Do tenets naar voren, Omgaan met Vreemden, Samenwerken, Bewegen d.m.v. het springkussen, Gezonde traktatie en natuurlijk ontbraken de Taekwon-Do technieken niet.

Zowel de ouders, kids en leraren hadden het enorm naar hun zin en vonden het een zeer geslaagde dag.