Interview Martina Sliva – AETF EUROPEAN E-TOURNAMENT 2021

1. Stel jezelf eens voor:
Hoi, ik ben Martina Sliva, ik ben 2de dan en 18 jaar oud. Ik heb meegedaan aan de online European tournament in de categorie 2de dan als junior (toen nog 17 jaar) .

2. Waarom heb je meegedaan?
Ik heb meegedaan aan deze wedstrijd omdat er op dit moment geen wedstrijden zijn en ik de wedstrijden heb gemist. Deze wedstrijd zorgde ervoor dat ik weer een doel had om naar toe te werken, en het zorgde ervoor dat ik me actief ging focussen op de tul. Ik vind tul lopen zelf heel leuk. De technische aspecten ervan interesseren mij en daarom vind ik het een leuke bezigheid om dit constant in de tul te verbeteren.

3. Hoe heb je jezelf voorbereid op dit toernooi?
Dit toernooi deed ik mee als 2de dan. Ik heb deze graad behaald in december 2020. Een nieuwe graad betekend dat er 3 nieuwe tul (13,14&15) bijkomen om te lopen op wedstrijden (en voor je volgend examen). Dit betekende dat ik deze tul er voor april in moest krijgen.

Ik bereidde mij voor met de hulp van Sabum Ron, wij begonnen met het doornemen van elke tul om de basis erin te krijgen. Dit deden wij in de achtertuin aangezien de zalen nog dicht waren. Nadat de basis erin zat legden we de focus op de specifiekere technische delen, aangezien dit is waar de scheidsrechters je op kunnen afrekenen. Naast samen te trainen herhaalde ik de tul (bijna) dagelijks en deed ik oefeningen voor de nieuwe trap technieken in de tul. Naast de nieuwe tul was het herhalen van de voorgaande tul ook belangrijk, dit deed ik samen met Sabum Ron en Sahyun Art.

4. Wat was je ervaring op dit E-Toernooi?
Mijn ervaring op dit E-tournament was bijzonder. We namen alle rondes op en stuurde de video’s op. De scheidsrechters hadden daarna een week om alle opgestuurd videos te bekijken in de specifieke pouls. Er was geen specifiek schema die gevolgd werd, dus ik kon op elk willekeurig moment te horen krijgen dat ik een ronde heb gewonnen. Uiteindelijk had ik van Sabum ron via WhatsApp te horen gekregen dat ik de finale had gewonnen, terwijl ik rustig thuis op de bank zat te kletsen met mijn vader. Dat is een best gek gevoel en totaal niet te vergelijken met een echte wedstrijd.

5. Wat heb je liever: een LIVE toernooi of een E-Toernooi?
Ik heb liever een Live toernooi. Het e-tournament is zeker een handige en leuke manier om jezelf scherp te houden. Maar het is heel erg anders dan op een echt toernooi. Op een echt toernooi is de spanning een stuk hoger en gaat het om een moment opnamen. Veel deelnemers zullen op hetzelfde niveau liggen van elkaar, maar op het moment van lopen zal de winnaar degene zijn die het best kan presteren met de spanning en zenuwen.

6. Tips voor de aspirant deelnemers voor volgende keer?
Ik raad het andere zeker aan om volgende keer te deelnemen aan een E-tournament. Op zo’n toernooi kan je heel makkelijk terugkijken naar hoe je tegenstanders het hebben gedaan, en kan je op die manier zien wat je eventueel zelf beter kan doen de volgende keer. Dus het is heel handig voor je eigen ontwikkeling! Daarnaast is het toernooi een makkelijke (zonder te reizen) manier om tul te lopen tegen buitenlandse tegenstanders, zo kan je zien op welk niveau jij bent in vergelijking met het buitenland. Dus zeker een aanrader!

 

Delen op Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email