Interview met de nieuwe bondstrainer, Sabum Randy Brouwer

Sinds deze augustus hebben wij een nieuwe bondstrainer, Sabum Randy Brouwer. De meesten van jullie kennen hem als coach/trainer/instructeur van Taekwon-Do In Nae Do Kwan.

De commissie PR/Communicatie is toch wel benieuwd hoe hij bondstrainer is geworden en wat we van hem kunnen verwachten. We stelden hem een aantal vragen.

Sabum Randy, allereerst gefeliciteerd met de aanstelling als bondstrainer.

Nieuwsgierig als we in de commissie zijn, stel ik hem de vraag of hij gesolliciteerd heeft op de functie of dat hij voorgedragen is of dat hij misschien wel gevraagd is.

“Ik had van tevoren al wel wat gesprekken gehad of de interesse er was. Omdat ik al een tijdje meehielp bij de trainingen was er al een goede samenwerking met de trainers en het team. Toen Sabum Tim stopte, kwamen er van diverse hoeken vragen of ik niet de functie wilde overnemen. En die interesse was er zeker, dus heb ik direct een motivatiebrief naar het bestuur gestuurd. Daarna werd ik uitgenodigd voor een gesprek met Boosabum Vincent en Sabum Stephen met als gevolg dat ik nu TSC lid ben geworden.”
Ik zag al vele felicitaties voorbijkomen op sociale media. Ik denk dat het voor jou een stap is die je gemaakt hebt.
“Ik vind het geweldig om al die reacties te lezen. Ook de privé apps die ik heb gekregen van velen, geven mij alleen maar nog meer zin.”

Hoe ben je er onder?
“Hoe ik eronder ben? Eigenlijk verandert er voor mij niet zo veel. Voordat ik deze functie had, zette ik me graag in voor het Nederlands Team. Ik deed de trainingen graag en hielp hier en daar alle leden, zoveel ik kon. Ook bij de EK’s en WK’s wilde ik er voor de leden zijn wanneer dat nodig was. Niet alleen voor mijn eigen leerlingen maar ook voor de leerlingen van de andere scholen. Nu is het officieel mijn taak geworden en dus doe ik het met nog meer plezier.”

Wat kunnen we van je verwachten als nieuwe bondstrainer?
“Samen met het TSC gaan we ons best doen om het team nog sterker te maken, een goede sfeer te creëren en wat ik zelf belangrijk vind, is om de saamhorigheid te versterken. Zodat we straks een nog sterkere Nederlandse selectie hebben. Wanneer je dingen voor elkaar over hebt ga je nog harder werken en beter presteren.”

Hoe ga je straks bij de eerste selectietraining te werk?
“Het is nu nog even afwachten in verband met Corona, dus het zal wat anders zijn als in de voorgaande periodes. Maar wat ik wel verwacht is dat de leden die de selectie weer in willen gaan, zich ondertussen weer aan het klaarstomen zijn. Misschien kan dat nog niet op de manier zoals we gewend zijn, maar natuurlijk zijn er vele manieren om jezelf conditioneel op peil te houden. Dus bij de eerste training zal het voor ons even aankijken zijn hoe de basis weer is bij de leden. Dan zien we snel genoeg wie ervoor heeft gewerkt en wie niet.”

Wat ga je anders doen in vergelijking met je voorganger?
“Iedere trainer/leraar heeft natuurlijk zijn eigen manier van lesgeven en een kijk op de dingen. Dat zal altijd zo blijven. Dus qua training zal het misschien anders zijn dan die van Sabum Tim, maar dat neemt niet weg dat we dezelfde visie en hetzelfde doel voor ogen hebben. Tevens heb ik nog wat ideeën in mijn hoofd, maar die wil ik eerst nog even met mijn TSC collega’s bespreken.”

Heb je nog een boodschap aan de lezers?
“Ik vind het geweldig dat ik deze kans krijg en ik kan niet wachten om weer te werken met iedereen. Ik bedank daarom Sabum Stephen en Boosabum Vincent voor deze kans. Tevens wil ik ook het nieuwe bestuur bedanken voor deze kans en wens Sabum Tim, Boosabum Bo, Henno en Jeroen veel succes. One team, One dream!”

I.T.F. Nederland wenst Sabum Randy heel veel succes met zijn functie als bondstrainer en hopelijk wint hij vele prijzen met de Nederlandse selectie.

Sabum Bernd Raue
Commissie PR/Communicatie