Inzamelingsactie van Twimyo voor Kika

Op zaterdag 9 april organiseerde Taekwon-Do Vereniging Twimyo uit Zaandam haar jaarlijkse clubkampioenschappen. Tijdens deze kampioenschappen was er ook weer de inzamelingsactie voor de Stichting Kinderen Kankervrij (Kika). Hiermee werd een behoorlijk bedrag van bijna € 4.000 binnengehaald.

Clubgevoel
Sabum David en Boo-Sabum Anne-Floor zijn de drijvende krachten achter deze clubkampioenschappen. Zij vinden het belangrijk dat al hun leden mee kunnen doen aan wedstrijden. “Zo creëer je het clubgevoel, waarin zij elkaar aanmoedigen en samen het gezellig willen hebben. Daarnaast vinden wij dat iedereen moet leren omgaan met spanning en met winst en verlies”.
Zij geven aan dat wedstrijden vaak ver weg zijn en voor sommigen ook erg kostbaar. “Daarom houden wij eens per jaar onze clubkampioenschappen”. De clubkampioenschappen en de sponsoractie voor Kika worden al sinds de oprichting van Twimyo georganiseerd.”

Kika
Op de vraag waarom de sponsoractie voor Kika, geven Sabum David en Boo-Sabum Anne-Floor als antwoord: “Iedereen kent wel iemand die te maken heeft gehad met kanker en de gevolgen hiervan. Wij zijn een club met heel veel kinderen. Het leek ons mooi om iets voor kinderen te doen die niet echt meer kind kunnen zijn door deze verschrikkelijke ziekte. Daarom hebben wij als bestuur deze actie opgezet.”

Sponsoren
Aan het toernooi deden 79 leden mee met ondersteuning van 20 vrijwilligers. Boo-Sabum Anne-Floor had zich verkleed als Kika beer en verzorgde de warming-up. Voor de sponsoractie hebben zich 62 deelnemers opgegeven om binnen een minuut zoveel mogelijk trappen te maken.
De deelnemers hebben in de aanloop van het toernooi sponsoren geworven. Deze sponsoren hebben per trap of een vast bedrag betaald. Sommige deelnemers hadden een of twee sponsoren, een enkeling had zelfs het gehele blad vol. En er was een leerling die maar liefst tweeënhalf blad vol had met sponsoren.
De winnaar van de actie was de dochter van Sabum David en Boo-Sabum Anne-Floor, Sara (zeven jaar). Zij wist 162 trappen in een minuut te maken. En daarnaast heeft zij in haar eentje € 669 opgehaald, mede doordat ze vooraf een promotiefilmpje heeft gemaakt
Nummer twee was Jaylee Janssens met een opgehaald bedrag van € 241 en 88 trappen. En nummer drie was Daniël ten Wolde met een opgehaald bedrag van € 227,75 en 93 trappen.

Tot slot…
Sabum David en Boo-Sabum Anne-Floor: “Wij hebben dit jaar een donatie gekregen van een speeltuinvereniging, waardoor wij iets grootser uit hebben kunnen pakken. De clubkampioenschappen waren dit jaar gratis en in een grote sporthal in plaats van onze gymzaal. Ook hebben we prachtige prijzen weten te bemachtigen. Op deze manier hebben we onze waardering kunnen tonen aan onze leden die in de corona periode loyaal zijn gebleven.”