Jeffrey geslaagd voor zwarte band!

Het examen voor 1e dan zwarte band is de tweede grote mijlpaal in een Taekwon-Do carrière (na het beginnen met witte band en doorzetten), dus donderdag avond 8 juli was een speciale gelegenheid: het zwarte band examen van Jeffrey van den Berg.

Jeffrey is als negenjarige bij Sung Zang begonnen en heeft acht jaar stevig doorgetraind voor uiteindelijk dit examen. Ondanks de coronapandemie, niet trainen door de lockdown, buiten trainen en aangepast trainen, was Jeffrey uitstekend voorbereid voor deze uitdaging.

De tul die Jeffrey liet zien waren strak, krachtig en mooi uitgevoerd. Sahyun Martijn had als extra opdracht dat Jeffrey een stevige conditieoefening uit moest voeren (voor de ingewijden: piramideschop t/m 6), waarna hij Hwa-Rang tul nogmaals moest lopen. Zo mogelijk ging die tul na de schoppen nog beter dan bij de reguliere uitvoering!

Het schriftelijke theorie-examen was vrijwel foutloos en de breektesten gingen voortreffelijk:

  • gedraaide precisiebreektest (plank met één hand vastgehouden) met bandae dolyo chagi (gedraaide hielschop);
  • gesprongen breektest met naeryo chagi (neerwaartse schop);
  • combinatiebreektest met dollyo chagi (rondwaartse schop) en sonkal taerigi (meshandslag) 180 graden de andere kant op;
  • powerbreak met palkup taerigi (elleboogstoot) door twee planken;
  • powerbreak met yop chagi (zijwaartse schop) door drie planken.

De onderdelen matsogi (sparring) en hosin sul (zelfverdediging) zullen later aan de orde komen – zodra de coronapandemie verder teruggedrongen is – tijdens een clubevenement.

Het was een uitstekend examen, met mooie technieken, snelheid en kracht én prima theoretische kennis. Gefeliciteerd Jeffrey met je zwarte band!

Delen op Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email