Landelijke Technische Cursus oktober 2021

Op zaterdag 16 oktober 2021 werd in ’t Veerhuis in Nieuwegein een fysieke Landelijke Technische Cursus georganiseerd, voor het eerst in twee jaar (de vorige LTC was op 26 oktober 2019). In de tussentijd zijn er wel online LTC’s geweest, maar er gaat toch niets boven ‘live’ samen trainen. Er waren zo’n zestig deelnemers en instructeurs aanwezig.


Deze LTC was de aanpak iets anders dan voorgaande jaren, zo werd iedereen voorzien van een naamsticker en rouleerde elke groep per onderdeel, zodat alle deelnemers verschillende sahyuns en sabums als instructeur voor zich kregen.

Tijdens de opening memoreerde sahyun Martijn Lindeboom de promotie van sabum Rory de Vries tot zesde dan en sahyun Jack de Smit tot zevende dan en master. Ook stelde hij de andere aanwezige CTO-leden voor: sabums John Verkerke, Wouter Meijer, Claudia Martowirono en Jeroen Joosten.

De warming-up werd gegeven door sabum Rory en aansluitend gaf sahyun Jack een inspirerend kwartier over Fundamental Movements, waarin hij de verschillende tul afging, op zoek naar fast en continuous motion en naar bijzondere standen zoals nachuo en gojung sogi. Met deze ingrediënten bouwde hij eigen saju en tul. De deelnemers moesten zich goed concentreren en stevig werken om de sahyun bij te houden.
De rest van de ochtend gingen de vijf verschillende doelgroepen (2e gup rode band tot en met 3e dan zwarte band) aan de gang met hun drie hoogste tul. Voor elke tul was er dus een andere sahyun of sabum, wat zorgde voor afwisseling door de verschillende lesgeefstijlen en specifieke aandachtspunten. Intussen werkten de aanwezige 4e danners en hoger samen aan de hogere tul.

Na een korte pauze gaf sahyun Martijn een warming-up gericht op zelfverdediging. Warming-up voor Hosin Sul is eigenlijk gek; dat kun je immers in het echt niet doen, omdat je je direct moet kunnen verdedigen. Maar voor de veiligheid en om in de juiste gemoedstoestand te komen, is het goed om tijdens een training wel wat voor te bereiden.

In drie groepen werden verschillende zelfverdedigingssituaties doorgenomen. Sabums Wouter en Jeroen behandelden ongewapende conflicten, sahyun Jack en sabum Claudia gingen tekeer met stokken en sabum John liet de deelnemers de gevaren van mesaanvallen meemaken. Daarnaast gingen de 4e danners en hoger met sahyun Martijn in op Se-Jong (23e tul, met maar 24 passen, maar de enige tul zonder herhalingen en een interessante achtergrond) en andere hoge tul. Afgesloten werd met de drie tul die vernoemd zijn naar helden uit de Imjin oorlog (1592-98): So-San (22e tul), Choong-Jang (14e tul) en Choong-Moo (9e tul).
Na al dat harde werken, werd er precies op tijd afgesloten en had sahyun Art als hoogste deelnemer een dankwoordje voor de CTO. Als traditionele afsluiting werd er een groepsfoto genomen. Iedereen was duidelijk blij en enthousiast dat er eindelijk weer eens een Landelijke Technische Cursus gegeven kon worden.

 

Delen op Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email