Landelijke Technische Training 26 maart 2006

Naast vele andere activiteiten, organiseert ITF-Nederland twee keer per jaar een Landelijke Technische Training (LTT). De LTT’s worden georganiseerd door de Commissie Techniek en Opleidingen (CTO) en zijn er om het technisch niveau binnen Nederland te verhogen.

Een LTT is open voor alle leden van ITF-Nederland met 2e Gup en hoger. De CTO (bestaande uit: Sabum Kiet, Sabum Martijn en Boo Sabum Ivan) was deze keer erg te spreken over de opkomst en het enthousiasme van alle deelnemers.

De LTT werd gehouden in Sportcentrum Olympos te Utrecht. ’s Ochtends werd er begonnen met het onderdeel Tuls. De groep werd opgesplitst en er werd extra aandacht besteed aan het uniform uitvoeren van de verschillende technieken. Ook werd er extra aandacht besteed aan de examen-Tuls.
Nadat alle deelnemers hun stof tot denken en oefenen hadden geïncasseerd, kon de gasttrainer Boo Sabum Jantien Lindeboom starten met het onderdeel zelfverdediging. Zodoende werd er geleerd hoe je, door het gebruik van de juiste woorden en lichaamshouding, een eventuele confrontatie kunt voorkomen.
Na de pauze kwam het onderdeel Stap-sparring aan bod. De manier waarop een leerling zowel 3-,2- als 1-staps moet demonstreren op een Nationaal Dan-examen stond hierbij centraal. De dag werd afgesloten door een leuk en energiek spel uitgelegd door Sabum Harry van Schaik.

Namens de CTO hoop ik van harte dat de volgende LTT nóg drukker bezocht wordt en dat we samen kunnen bouwen aan het technische niveau van ITF-Nederland. Ik nodig iedereen daarom ook van harte uit om de volgende LTT te bezoeken.

Namens de CTO.
Ivan Viguurs