Mark Trotter Webinar

Zaterdag 10 april mochten wij gelukkig weer onze dobok weer aantrekken en fanatiek aan de slag met een internationale wedstrijd topper. De nieuwe Belgische I.T.F. Taekwon-Do school Bounce Back Martial Arts onder leiding van Sabum Hans Rombout en Boo-Sabum Alice Vrinat hadden (één van mijn all-time favorite Tul helden) Sabum Mark Trotter uit Nieuw-Zeeland gevraagd een webinar te geven.

Sabum Mark Trotter is 9x wereldkampioen ITF Taekwon-Do, eigenaar van Team Mark Trotter, coach van ITF New Zealand, voorzitter van de ITF Athletes Committee en professioneel stuntman.

Erg leuk om weer een hoop vrienden en bekenden te zien die dezelfde passie delen. Na een kort voorwoord van Grandmaster Frank Vanberghen & Master Annick Van Driessche en een mooie introductie van Sabum Hans, konden we aan de slag met de warming-up.

Vooral veel aandacht voor onze lichaamspositie en kracht in onze favoriete schop Yop Chagi werden uitvoerig behandeld. Balanscontrole werd geoefend vanuit de positie van de standvoet, strekken en terugtrekken van de knie en positie van het bovenlichaam ten opzichte van de schoppende voet. Een leuke oefening met de Ti geknoopt om onze enkel, zoals een marionet, zorgde voor een letterlijke hand/voet synchronisatie.

Na een korte pauze werd een goede sparringscombinatie (met reverse superman punches en dwit chagi) in stukjes aangeleerd, ook gebaseerd op voetenwerk en balans. Ook was er aandacht voor de mentale voorbereiding op wedstrijden. Na de fysieke oefeningen nam Sabum Trotter alle tijd voor vragen van de deelnemers.

Sabum Trotter’s tips:

  • Meer ‘contrast’ in technieken laten zien. (technieken rustig inzetten, full power eindigen)
  • 110 procent geven in elke techniek, anders ben je zoals iedereen.
  • Alles is mogelijk, geen excuses en willend zijn offers te brengen. (bijvoorbeeld niet naar dat ene feestje en een maaltijdsalade in plaats van die cheeseburger van de grote gele M…)

Dank aan Sabum Mark Trotter, de organisatie van Bounce Back Martial Arts, de ondersteuning vanuit ITF Belgium en inzet van de deelnemers voor een TOP webinar. Vol inspiratie gaan we terug naar de eigen school.

Sabum Ron van der Lee

Taekwon-Do vereniging OHDOKWAN

Delen op Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email