Nationaal Danexamen 10-06-2007

Op deze dag vond het eerste Danexamen van het jaar 2007 plaats. Dit examen was uniek omdat er volgens  een verbeterd Danreglement werd geëxamineerd, wat het onderdeel breektest en matsogi ten goede kwam.

De kandidaten – 24 in totaal – kwamen uit het hele land om al om 10.00 uur te starten met het theoriegedeelte. De uitslagen van dit onderdeel stemde de commissies tevreden omdat een ieder een voldoende en sommigen zelfs met een ruim voldoende de eindscore haalden.

Het was ook voor het eerst dat de CTO met twee Dancommissies werkte, gezien het grote aantal kandidaten.

Een unicum was ook dat voor de eerste keer vier kandidaten opteerden voor hun 4e dan. Formeel kan het ook omdat de CTO sinds vorig jaar beschikt over een technisch directeur in de persoon van Sahyun Willy van de Mortel.

Het praktijkgedeelte verliep volgens beide commissies naar wens. Het is te zien dat de centrale trainingen hun vruchten afwerpt. Op detailniveau zal de CTO middels de lerarentrainingen, LTT’s proberen nog beter te sturen. De aanzet hebben we trachten te doen door na het examen met de leraren te evalueren.

Na het bekend maken van de uitslag mochten de volgende personen de titel van Sabum dragen: Carlo van de Braak, Jack de Smit, Nanne Boonstra en John Verkerke.

Helaas haalden drie personen (12%) geen voldoende voor het praktijkgedeelte en mogen zij dit onderdeel over doen. Namens de Dancommissies en de CTO proficiat! aan alle geslaagden en voor degenen die het over moeten doen, zet hem op!

Met een uitloop van een uur werd geheel afgesloten en kunnen we gaan genieten van een welverdiende zomervakantie en hopen we –de CTO – een ieder na de vakantie weer te ontmoeten.

Namens de Dancommissies,

Kiet Tjon A Pauw

Naam School/vereniging Geslaagd voor
John Verkerke Oh Do Kwan IV Dan
Nanne Boonstra TKD Middelburg IV Dan
Jack de Smit Chong Do Kwan IV Dan
Carlo v/d Braak Chong Do Kwan IV Dan
Hans Vissers Oh Do Kwan II Dan
Olaf van Oostrom Oh Do Kwan II Dan
Colin Adolfs Juche II Dan
Wesley a/d Wiel Oh Do Kwan I Dan
Aernout Rijken TKD Middelburg I Dan
Billy Branje Difesa – W. v/d Mortel I Dan
Tara le Conté TKD Middelburg I Dan
Sammy-Jo Vroomans Chong Do Kwan I Dan
Naomi Simons Chong Do Kwan I Dan
Miranda Willemse TC Nijmegen I Dan
Ikrame Ait Benali In Nae Do Kwan I Dan
Hajar Ghaouat In Nae Do Kwan I Dan
Ivana Mik Kisport I Dan
Britt Adolfs Juche I Dan
Lorraine Scheepers Difesa – W. v/d Mortel I Dan
Laura Strik Difesa – W. v/d Mortel I Dan
Esra Aksu Difesa – W. v/d Mortel I Dan