Nationaal Danexamen

Onder leiding van de technisch directeur Master Willy van de Mortel 7e Dan, Master Coos van den Heuvel 7e Dan, Art van de Lee 5e Dan, Martin Schellens 5e Dan, Harry van Schaik 5e Dan en Carlo van de Braak, 4e Dan werden de Nationale Danexamens van 1 juni 2008 voor I.T.F. Nederland afgenomen.

In totaal kwamen er 11 kandidaten op voor respectievelijk 5e Dan (een primeur! bij I.T.F. Nederland), 3e Dan, 2e Dan en 1e Dan. De onderdelen theorie, tuls, sparring, zelfverdediging en breektesten staan traditioneel op het programma en werden dit keer door de kandidaten afzonderlijk afgelegd.
 
Martijn Lindeboom liet mooie technieken zien en behaalde zijn 5e Dan voor de nieuw aangesloten school Sang Zung, Rob Arens en Huy Pham van TC Nijmegen versterkten TC Nijmegen met hogere Danhouders en slaagden voor hun 3e Dan. Bij de mensen die voor 1e Dan opgingen waren de scholen In Nae Do Kwan, Niels Floor en Petra de Munck, en Chong Do Kwan, Mentor Emurlai, degene die nieuwe danhouders afleverden.
 
Spijtig genoeg was niet iedereen geslaagd en was er 2 deelnemers die het volledige examen opnieuw zullen moeten doen en 3 deelnemers hun praktijkexamen opnieuw zullen moeten doen. Namens de commissie wensen wij deze mensen alle goeds toe en zien hun graag terug op het volgende examen in november 2008.
 
Tot slot werden de geslaagden van harte gefeliciteerd door de vele meegekomen toeschouwers en werd het nog een gezellige middag in sportcentrum Olympos te Utrecht.
 
Namens de examencommissie
 
Harry van Schaik
I.T.F. Nederland