NK Matsogi 2006

Nederlandse kampioenschappen Mastogi 2006 te Nijmegen

Zondag 23 april werd er in Nijmegen weer de NK Mastogi (sparring) georganiseerd door I.T.F. Nederland.

Dit jaar mochen we ons weer verheugen op een deelnemersaantal van ruim 170. Een evenaring van het aantal vann verleden jaar.

In de vroege ochtend werd er gestart om 8:15 uur met de meting van de jeugd en kon er door de junioren en senioren die in de middag pas hoefden aan te treden al gewogen worden.
Doordat er een aantal mensen te laat arriveerden werd er iets later dan was gepland gestart met het NK.

Als eerste mocht de jeugd zijn of haar kunnen tonen op de mat.
Er werd in de diverse klassen met veel inzet gestreden om de felbegeerde titel Nederlands kampioen.
Doordat er bij de jeugd met herkansing word gewerkt (bij voldoende deelnemers in de poule) is het zo dat als een deelnemer verliest deze dan naar de verliezerspoule gaat en daar alsnog 3de kan worden.

Na de individuele wedstrijden was het ook nog de beurt voor de teamwedstrijden van de jeugd. Er hadden zich 4 teams in de klasse A/B ingeschreven. Als winnaar kwam net als 2005 TC Nijmegen als winnaar uit de bus en mag zich Nederlands teamkampioen noemen 2006.

Na de middag pauze was het de beurt aan de junioren en senioren. ook zij waren gedreven om de Nederlandse titel in de wacht te slepen. Net als bij de jeugd werd op het scherpst van de snede gestreden.

Ook hadden net als bij de jeugd ook 4 teams zich ingeschreven bij de senioren A/B klasse. Hier ging de Nederlandse titel ook net als verleden jaar naar Koguryo en mogen zich dus Nederlands teamkampioen 2006 noemen/

De uitslagen van de individuele deelnemers en de teams kunnen worden gedownload op de website van I.T.F. Nederland onder donwloads.

TV Gelderland heeft was deze dag ook aanwezig om een klein verslag te maken van een paar Gelderse deelnemers aan dit toernooi. Dit is al op de regionale zender te zien geweest.

Tevens gaat er dank uit naar alle scheidsrechters, onderleiding van C. v/d Heuvel, K. Tjon A Pauw en E. Sie, en alle medewerkers. Zij hebben zich deze dag uiterst hu best gedaan om alle deelnemers en publiek een plezierige dag te geven.

Dit jaar had de NK een nieuwigheid door middel van een uitbreiding, Budosore, van het systeem wat we al hanteren, Taekoplan. Hierdoor kan alles digitaal worden verwerkt op de wedstrijdvelden en werd alles via een netwerk naar de hoofd wedstrijdtafel gestuurd en weer terug.
Door middel van computerschermen konden de coaches, deelnemers en toeschouwers zien welke partij er bezig was en wat de score was.

M. Schellens
WSC (Wedstrijd & Scheidsrechter Commissie)