Online IUC aangeboden door ITF

Een aantal weken geleden heeft de wereldorganisatie ITF aangekondigd een online International Umpire Course (IUC) te organiseren op 17 en 18 april (https://itftkd.sport/event/online-international-umpire-course/). Deze cursus zal worden gegeven door de Umpire Committee van de ITF en is toegankelijk voor leden met minimaal 2e kup en van 16 jaar en ouder. Daarnaast kunnen leden van minimaal 2e dan en 19 jaar en ouder hier een internationale B kwalificatie behalen, en leden van minimaal 4e dan een internationale A kwalificatie behalen. Daarnaast is deze cursus jaarlijks een verplichting voor scheidsrechters die geselecteerd willen worden voor EKs en WKs.

De inhoud van deze cursus is nog niet vrijgegeven, maar in de afgelopen jaren werd er op de IUCs vooral ingegaan op de internationale regelgeving binnen alle wedstrijdonderdelen (sparring, tul, power, special en pre-arranged), met alle bijbehorende procedures. Er werd inhoudelijk gesproken over de regels, maar ook geoefend met het toekennen van scores. Hoe de commissie dit online gaat doen is nog niet duidelijk.

De Wedstrijd- en Scheidsrechters Commissie (WSC) stimuleert alle leden met interesse in het scheidsrechtersvak deel te nemen aan deze cursus. Inschrijving moet via https://itf-books.com/online-seminar-course-in-english/, gevolgd door een email met kennisgeving aan danaanvragen@itf-nederland.nl. Tenslotte dienen deelnemers een foto in te sturen aan Master Benzaquen (aitbenzaquen@hotmail.com), voorzitter van de ITF Umpire Committee.

Daarnaast wil de WSC deelnemers alvast op twee belangrijke dingen wijzen.

(1) Op deze cursus worden de regels besproken zoals deze gehanteerd worden op het WK en de World Cup. Deze regels zullen dus op sommige punten afwijken van de regels die wij op nationaal niveau hanteren, met name vanwege praktische redenen. Als deelnemers hier kennis opdoen die afwijkt van wat bekend is over de nationale regels, wil dit niet zeggen dat onze nationale regels niet kloppen of ge-update moeten worden. Als je dingen hoort en onzeker bent wat er op nationaal niveau gehanteerd wordt, kun je altijd vragen richten aan wsc@itf-nederland.nl.

(2) De internationale B- en A-kwalificatie vervangen NIET de licenties op nationaal niveau. Om te voldoen aan danexameneisen, of bepaalde functies te mogen vervullen op nationale toernooien, moeten nog steeds de landelijke licenties behaald worden.

We hopen hiermee wat duidelijk te hebben geschept over deze online IUC, zo niet kunnen jullie vragen richten aan het secretariaat of de WSC.

Delen op Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email