Online LTC succesvol met meer dan honderd deelnemers

Op 24 oktober 2020 vond de tweede Online Landelijke Technische Cursus plaats voor deelnemers van 2e Gup t/m 3e Dan, georganiseerd door ITF-Nederland. Door de Coronamaatregelen werd deze editie volledig online via Zoom gegeven. Dit stelde de 105 deelnemers in staat om de aantekening te halen voor de volgende dangraad.


In twee sessies werden de tweede-, eerste gup en danhouders verdeeld over de dag. Sahyun Willy van de Mortel (technisch directeur) en Sabum Rory de Vries hielden het overzicht tijdens beide sessies en konden inspringen waar nodig. In de videomeetings gingen Sahyun Martijn Lindeboom, Sabums Edwin van der Lee, Jack de Smit, Wouter Meijer en Jeroen Joosten aan de slag met de drie hoogste Tul per graduatie. Het lesgeven via een videoverbinding voelde in het begin ietwat onwennig, maar door een uitgebreide voorbereiding gingen de lessen redelijk soepel. De deelnemers waren op een enkele na goed voorbereid en konden vanuit de (woon)kamer of dojang aan de slag.

Een 35 tal gupgraad deelnemers was aanwezig voor de eerste sessie. Na een uitgebreide introductie per Tul door Sahyun Martijn werden het patroon gezamenlijk gelopen. Daarna was er alle aandacht om de Tul stapsgewijs door te nemen en de focus te vestigen op de belangrijke onderdelen en bijzonderheden van de Tul. De deelnemers hadden van te voren specifieke en algemene vragen ingestuurd. Ook deze werden behandeld tijdens de sessie. Na ruim anderhalf uur (met een beetje uitloop) werd de eerste sessie afgesloten.

Tegelijk met de gupgraden was er ook de training voor 1e dan. Sabums Jack en Wouter waren samen op locatie, terwijl Sabum Jeroen vanuit zijn eigen zaal les gaf. Na een introductie waar ook de algemene vragen werden behandeld, werd iedere tul voor 1e dan uitgebreid behandeld.

Na de lunch, waren in de middag nog twee groepen aan de beurt: de 2e danners en de 3e danners (en hoger). Bij de 2e dangroep werd actief meegedaan en ook werden er enkele goede vragen gesteld.

De 3e dangroep had 14 deelnemers, waarmee de hogere dangraden goed vertegenwoordigd waren deze OLTC. De focus lag hier meer op interactie. Ook hier werden de laatste drie Tul in stappen behandeld. Er werd actief meegedaan, goede vragen gesteld en er hing een ontspannen sfeer.

Na een korte uitloop in beide groepen werd rond 14.15 de tweede sessie afgesloten.

Daarna heeft de CTO kort geƫvalueerd. We zullen deze punten meenemen naar de volgende sessie. Er zal dan ook in afzienbare tijd een volgende (Online)LTC gepland worden.

 

Namens de voltallige Commissie Techniek en Opleiding,

Taekwon!

 

Sabums Edwin van der Lee en Jeroen Joosten

Delen op Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email