Online praktijktraining scheidsrechters tul

Afgelopen maart heeft de WSC een online praktijktraining gegeven waarin cursisten van de online cursussen D, C en B de mogelijkheid kregen de theorie te oefenen aan de hand van video’s van spar- en tulpartijen. Zaterdag 29 mei is er wederom een online oefensessie voor iedereen die scherp op de mat wil staan zodra we weer mogen! Dit keer oefenen we met de onderdelen tul guphouders (SVH-KERS) en tul danhouders.

Wat is het programma:

  • 29 mei, 11:00 – 12:00: Online praktijktraining Tul guphouders (beginnende scheidsrechters)
  • 29 mei, 12:00 – 13:00: Online praktijktraining Tul danhouders (gevorderde scheidsrechters)

Wat kun je verwachten:
In beide trainingen zal de WSC enkele video’s tonen. De WSC laat zien hoe een partij gescoord wordt. Daarna is het aan de deelnemers om een aantal partijen op video te scoren (alsof het een toernooi is). Vervolgens worden de scores / situaties kort besproken.

In de “Online praktijktraining Tul guphouders” wordt een aantal wedstrijden gekleurde band Tul getoond en gescoord volgens de “SVH kers” methode. De scores worden vervolgens vergeleken en besproken, en de WSC zal haar visie op de scores geven. Dit onderdeel is vooral nuttig voor D-cursisten / licentiehouders.

Vervolgens worden enkele wedstrijden danhouders Tul getoond en gescoord volgens de 3 level methode. De scores worden vervolgens vergeleken en besproken, en de WSC zal haar visie op de scores geven. Dit onderdeel is vooral nuttig voor C-cursisten / licentiehouders.

Voor wie is deze training toegankelijk:
Deze training is toegankelijk voor alle scheidsrechters in opleiding en scheidsrechters met iedere licentie. De WSC organiseert deze cursus vooral voor cursisten die hun theoretische kennis nog niet in praktijk hebben kunnen brengen (de cursisten van september 2020 en januari 2021), maar iedere scheidsrechter van ITF Nederland mag deelnemen.

Hoe moet je je inschrijven:
Je hoeft je voor deze training niet in te schrijven. De Online praktijktraining is vrij toegankelijk en zal via het Zoom kanaal van ITF Nederland gegeven worden. Je kunt ervoor kiezen om alleen de Tul guphouders, alleen Tul danhouders, of beide trainingen deel te nemen. De inlogcodes en wachtwoorden worden vooraf via de website en sociale mediakanalen van ITF Nederland bekend gemaakt.

Hoe moet je je voorbereiden:
Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regels, met de nadruk op het scoren van Tul via SVH kers en de drie level methode. Eventuele vragen kunnen tevens op deze training behandeld worden. Installeer de app “X Score board” op je telefoon (of een vergelijkbaar scorebord). We willen jullie vragen om jezelf te registreren op de volgende website: https://www.itf-d.de/de/downloads/itf-taekwon-do. Zo kunnen jullie gebruik maken van een online score-app. Zorg ervoor dat de scoringapps op een tweede device (telefoon) staan, zodat je op Zoom inlogt via de laptop. Dan kun je de video’s bekijken en tegelijk gebruikmaken van de scoringapps.

Is het verplicht:
Deze Online praktijktraining is niet verplicht. De WSC biedt graag een extra mogelijkheid voor cursisten (in opleiding) of ervaren scheidsrechters om te scoren en feedback te ontvangen op deze scores.

ZOOM gegevens:

Meeting ID: 510 338 4088
Passcode: 1701

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/5103384088?pwd=SDl0OVN3R1RsVkxhWXV6NUVCcG1vZz09