Online scheidsrechter praktijk training

In september 2020 en januari 2021 heeft de Wedstrijd- en Scheidsrechter Commissie opleidingen gegeven voor het behalen van de D-, C- en B-licentie. Omdat deze cursussen online werden gegeven, is er nog geen mogelijkheid geweest de opgedane kennis in de praktijk te toetsen. Om deze reden organiseert de WSC voor het eerst een zogeheten “Online Praktijktraining”.

Wat is het programma:

  • 20 maart, 11:00 – 12:00: Online praktijktraining Tul
  • 20 maart, 12:00 – 13:00: Online praktijktraining Sparring

Wat kun je verwachten:

In beide trainingen zal de WSC enkele filmpjes tonen. Het is aan de deelnemers om deze filmpjes te scoren (alsof het een toernooi is). Vervolgens worden de scores / situaties kort besproken.

In de “Online praktijktraining Tul” worden 2/3 wedstrijden gekleurde band Tul getoond en gescoord volgens de “SVH kers” methode. De scores worden vervolgens vergeleken en besproken, en de WSC zal haar visie op de scores geven. Dit onderdeel is vooral nuttig voor D-cursisten / licentiehouders. Vervolgens worden 2 wedstrijden danhouders Tul getoond en gescoord volgens de 3 level methode. De scores worden vervolgens vergeleken en besproken, en de WSC zal haar visie op de scores geven. Dit onderdeel is vooral nuttig voor C-cursisten / licentiehouders.

In de “Online praktijktraining sparring” worden 2/3 wedstrijden A-klasse sparring getoond en gescoord. De scores worden vervolgens vergeleken en besproken, en de WSC zal haar visie op de scores geven. Tevens worden de handelingen van de matscheidsrechter onder de loop gelegd (waarschuwingen en minpunten). Dit onderdeel is nuttig voor alle scheidsrechters.

Voor wie is deze training toegankelijk:

Deze training is toegankelijk voor alle scheidsrechters in opleiding en scheidsrechters met iedere licentie. De WSC organiseert deze cursus vooral voor cursisten die hun theoretische kennis nog niet in praktijk hebben kunnen brengen (de cursisten van september 2020 en januari 2021), maar iedere scheidsrechter van ITF Nederland mag deelnemen.

Hoe moet je je inschrijven:

Je hoeft je voor deze training niet in te schrijven. De Online praktijktraining is vrij toegankelijk en zal via het Zoom kanaal van ITF Nederland gegeven worden. Je kunt ervoor kiezen om alleen de Tul, alleen de sparring, of beide trainingen deel te nemen. De inlogcodes en wachtwoorden worden vooraf via de website en sociale mediakanalen van ITF Nederland bekend gemaakt.

Hoe moet je je voorbereiden:

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regels, met de nadruk op het scoren van Tul via SVH kers en de drie level methode, en scores, waarschuwingen, minpunten bij sparring. Eventuele vragen kunnen tevens op deze training behandeld worden. Installeer de app “X Score board” op je telefoon (of een vergelijkbaar scorebord).

We willen jullie vragen om jezelf te registreren op de volgende website: https://www.itf-d.de/de/downloads/itf-taekwon-do  
Zo kunnen jullie gebruik maken van een online score-app.

Is het verplicht:

Deze Online praktijktraining is niet verplicht. De WSC biedt graag een extra mogelijkheid voor cursisten (in opleiding) of ervaren scheidsrechters om te scoren, en feedback te ontvangen op deze scores.

ZOOM gegevens: 

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/5103384088?pwd=SDl0OVN3R1RsVkxhWXV6NUVCcG1vZz09

Meeting ID: 510 338 4088
Passcode: 1701

We hopen jullie online te zien op 20 maart!