Sabum Brendan Doogan Seminar bij Taekwon-Do Vereniging Ohdokwan


Op 12 januari 2019 vond bij Taekwon-Do Vereniging Ohdokwan in Capelle aan den IJssel het breekseminar van Sabum Brandon Doogan uit Nieuw Zeeland plaats. Boosabum Kevin Jansen was initiator van het evenement en vertelde in zijn openingswoord hoe hij op dit idee is gekomen. Met 55 deelnemers uit Nederland, België, Duitsland en Chili was de opkomst hoger dan voorspeld.

Het seminar bestond uit twee delen. Een ochtendprogramma dat gericht was op de jeugd en een middagprogramma dat met name voor deelnemers aan wedstrijden en scheidsrechters bedoeld was.
Belangrijkste aspecten waren veiligheid en het voorkomen van blessures. Door gebruik te maken van handschoenen, sportschoenen en kussens die op de planken geplaatst werden, bleven de deelnemers gelukkig vrij van blessures.

Ook het conditioneren en het op verschillende wijze uitvoeren van de hand- en voettechnieken kwam uitgebreid aan bod. En er was natuurlijk ruimschoots de tijd om te experimenten met het breken van de kunststof planken op de breekbokken. 

Als afsluiter toonde Sabum Brendan zijn kwaliteiten op houten planken. Met onder andere een palkup taerigi (elleboog) brak hij vier planken. 
Kortom, het was een zeer geslaagd seminar, waar wij onze dank willen richten aan Sabum Brendan Doogan, boosabum Kevin Jansen en Sahyun Art van der Lee en zijn sabums van Ohdokwan, alsmede beveiligingsbedrijf Defensa voor de sponsoring waarmee alles financieel mogelijk is gemaakt.