Sabum Martijn Lindeboom behaalt 6e Dan

Op 1 september 2013 vertrokken Boosabum Martin de Vries en Sabum Martijn Lindeboom in alle vroegte richting België. Lokeren om precies te zijn, naar de dojang van Sabum Annick van Driessche (6e dan) en Sahyun Frank Vanberghen (8e dan). Die laatste nam daar het 6e Dan-examen van Sabum Martijn af.

Na een aantal tuls als warming up, met nog wat laatste tips van de master, ging het examen voortvarend van start. So San tul (22e), Se Jong tul (23e) en Ul Ji tul (20e) passeerden de revue en gingen goed.

Zonder break werd er verder gegaan met Sambo, Ibo en Ilbo matsogi (3, 2 en 1 stapsparring). Hier hadden Boosabum Martin en Sabum Martijn vele uren op gezweet, dus ook dat verliep uitstekend. Hulde aan Martin, die in enkele weken meer dan 30 nieuwe steps aangeleerd heeft.

Aansluitend was het tijd voor Hosinsul (zelfverdediging) tegen polsklemmen, omvattingen, verwurgingen en aanvallen met mes en stok. Dit was een pittige opgave omdat Sabum Martijn Boosabum Martin gezegd had zich niet in te houden. Er vielen rake klappen en er werden blauwe plekken opgelopen en wellicht zelfs een gekneusde rib, maar ook dit onderdeel verliep goed.

De breektesten waren geen probleem voor de meervoudig Nederlands kampioen Gyokpa: yop chagi (zijwaartse schop), dung joomuk taerigi (slag met de backfist) en twimyo bandae dollyo chagi (gesprongen gedraaide hielschop).

Ten slotte werd Martijn nog over wat theorie doorgezaagd en vertelde hij over de filosofie achter zijn Taekwon-Do school en de betekenis van Sung Zang.

De conclusie was al snel duidelijk: Sabum Martijn was geslaagd voor 6e Dan! Master Frank stelde: “In alle disciplines schitterend”.

Dank Sahyun Frank voor het examen, sabum Annick voor de hulp en de foto’s en Boosabum Martin voor de hulp, het samen trainen, het rijden, de fijne gesprekken en deze gezamenlijke, gave ervaring!