Sahyun Martijn Lindeboom vertelt over zijn 7e dan examen

Op zondag 20 oktober ging de toen nog Sabum Martijn Lindeboom (lid van de Commissie CTO en mede-eigenaar van Taekwon-Do school Sung Zang) op voor zijn 7e dan examen in Lokeren (België). Hij vertelt over zijn voorbereidingen, het examen en hoe hij de dagen na het examen heeft beleefd.

De voorbereidingen
Sahyun Martijn vertelt: “Er is een aantal enorme mijlpalen in een Taekwon-Do carrière: 1e dan, zwarte band, 4e dan, instructeur en natuurlijk 7e dan, master. Ik heb me zeer serieus en uitgebreid voorbereid op mijn 7e dan examen. Begin 2019 ben ik bijvoorbeeld begonnen met het demonstreren van tul tijdens de lessen die ik gaf. Ik had elke les een flipover-papier bij me met daarop de namen van alle 24 tul. De leerlingen (jeugd en junioren/senioren) mochten elke les een andere tul kiezen, zodat ik niet van te voren wist welke ik die les zou gaan laten zien. Daarbij had ik mezelf ook opgelegd om voor het lopen van die tul te vertellen over waar de naam van de tul vandaan komt. Het is een feit dat de betekenissen van tul moeilijk te onthouden zijn. Daarom gaat mijn these voor 7e dan daar (deels) over. De titel is: “Teaching Taekwon-Do with tradition, background and theory”.”

Ook heeft hij op de website van zijn school Sung Zang een mooi verslag van zijn examen geplaatst.

Tijdens het examen
Hij vertelt verder: “Het examen ging goed, de GM’s (Grand Masters, red) hebben me hard laten werken en ik was tevreden over hoe het ging.”

Na afloop
“Het was super om te merken hoeveel mensen meegeleefd hebben met de voorbereiding en de ontlading van het halen van het examen. De felicitaties van familie, vrienden en collega Taekwon-Doïns stroomden binnen, heel gaaf! Ik ben heel blij en tevreden met deze nieuwe stap in mijn Taekwon-Do carrière. Tot in de dojang!”

Tot slot
De commissie PR/Communicatie bedankt Sahyun Martijn voor zijn antwoorden en wenst hem heel veel succes in zijn verdere Taekwon-Do loopbaan.

Sabum Bernd Raue