Sam Delrock – Wereldkampioen WAKO Kickboksen

Vorige maand is Sam Delrock wereldkampioen WAKO kickboksen geworden. Een hele goede prestatie van deze Taekwon-Doin van Sportcenter Koguryo. Toch even aan haar vragen hoe ze dit toernooi beleefd heeft en wat de verschillen zijn met ITF Taekwon-Do.

Verschillen

“Er zijn best veel verschillen. Je kan namelijk in meerdere categorieën deelnemen.
Je hebt tatami (tatami = mat, red.) onderdelen, ringsporten en daarnaast heb je ook de (musical) forms. En bij elk onderdeel heb je verschillende regels, uniforms en bescherming nodig.”

“Ik deed zelf mee aan light-contact en kick-light, dat valt onder de tatami onderdelen. Light-contact is het meest vergelijkbaar als ITF Taekwon-Do, alleen het contact is iets harder en je mag ook iemand onderuit halen met een voetveeg. Hierin heb ik helaas mijn eerste partij op strafpunten verloren, alhoewel ik dat eigenlijk mijn beste partij vond.”

Kick-light

“Ik ben mij toen maar verder gaan focussen op het onderdeel kick-light. Voor kick-light gelden dezelfde regels als voor light-contact, alleen mag je hierbij ook lowkicks uitdelen. Maar die omschakeling vond ik niet moeilijk om te maken. Ik ga hier zeker mee verder en uiteraard ook zeker met Taekwon-Do. Binnenkort het EK in Spanje. Zin in!”

Toernooi

“Het toernooi was ontzettend gaaf en groot. Het vond plaats in Lido de Jesolo (waar overigens ook het WK Taekwon-Do in 2015 plaatsvond), gelegen vlakbij Venetië. Alle landenteams zaten verspreid in hotels in die plaats.”

“Per dag moest ik een wedstrijd draaien. Dat was fijn, want zo kon ik me focussen op 1 partij, daarna goed herstellen en lekker voorbereiden op de volgende wedstrijd. En bovendien genieten van het eten en de koffie in de stad, haha.”

Tot slot…..

“Leuke bijkomstigheid is dat ik bij sommige wedstrijden gecoacht ben door mensen die ik ken uit de Taekwon-Do wereld, zoals Master Tomaz Barada uit Slovenië en Master Thierry Meyour uit Finland. Andere die mij gecoacht hebben zijn Alex Engelhardt, Sarèl de Jong en Sakvan Arab.“

“Een oproep/tip voor alle leden van I.T.F. Nederland!
Als je meer wilt proeven van de vechtsport en meer wedstrijden wilt draaien, raad ik iedereen aan om ook aan WAKO wedstrijden mee te gaan doen. Dus ook lid worden van WAKO Nederland. 🙂 Een perfecte aanvulling op onze Taekwon-Do sport.”

 

 

Delen op Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email