Scheidsrechter cursus B en D licentie

Zondag 14 september 2008 heeft de eerste vrouwelijke matscheidsrechter sinds lange tijd het theoriegedeelte van de B-cursus gevolgd. Met een persoonlijke trainer werden de ins en outs door genomen van de geheimen van de matscheidsrechters.

Samen met 4 mensen die de cursus voor de D-licentie volgden werden de kneepjes van het hoekscheidsrechters, puntstop en doorgaand systeem sparring doorgenomen.
 
Met veel enthousiasme werd diep inhoudelijk op de stof ingegaan en waren de deelnemers zeer betrokken bij het geheel. Dit kan in de toekomst alleen maar leiden tot nieuwe goede capabele scheidsrechters die altijd zeer nodig zijn tijdens onze wedstrijden. Voor de foto's verwijzen we naar de hyves van scheidsrechters, http://tkdscheidsrechters.hyves.nl/widget/52692580/ITF_Nederland_scheidsrechterscursus_D_en_B_op_14_september_2008/yHj-/.
 
Naomi, Sammy-Jo, Jimi, Trevor en Dirk-Jan gaan nu op weg naar de praktijkdagen van de cursus en zullen na goed gevolgd hiervan de felbegeerde status van D of B scheidsrechter bemachtigen. Succes!
 
Met vriendelijke groeten,
 
Harry van Schaik en Patrick den Hoed
Wedstrijd Scheidsrechters Commissie, sectie scheidsrechters